Groupe Gobert, een personeelsbeleid vol betrokkenheid

Auteur: By Caroline Poelaert
Leestijd: 3min

De Groupe Gobert bestaat uit 5 ondernemingen die gespecialiseerd zijn in transport, bouwkunde, handel van bouwmaterialen en private en openbare werken. Dit familiebedrijf bestaat intussen 70 jaar en telt 350 medewerkers op verschillende sites over het hele land. Caroline Poelaert is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en kiest voor een duidelijke maar menselijke aanpak.

Focussen op de mens achter de medewerker

Caroline Poelaert is ervan overtuigd dat een goed personeelsbeleid uitblinkt door eenvoud en betrokkenheid. Ze probeert grote vergaderingen te vermijden en kiest resoluut voor de rechtstreekse dialoog. Zo begeeft ze zich regelmatig op de werkvloer om met de arbeiders te praten en streeft ze ernaar om alle 350 medewerkers persoonlijk te kennen. Die medewerkers krijgen bij de Groupe Gobert volop kansen om te groeien. Zo kunnen magazijniers of vrachtwagenchauffeurs na een interne opleiding aan de slag als depotverantwoordelijke en krijgen zelfs jobstudenten de kans om zich bij te scholen.

Het familiegevoel als kernwaarde

De Groupe Gobert geeft werk aan veel gezinnen in België en wil ook echt een familiegevoel uitstralen. Zo organiseert dit bedrijf bijvoorbeeld een Family Day, waardoor er een sfeer van betrokkenheid ontstaat over de verschillende sites heen. Iedereen kan zien dat binnen de Groupe Gobert elke medewerker als een even belangrijke schakel van de ketting beschouwd wordt. Iedereen krijgt evenveel aandacht, of het nu om een arbeider, een bediende of een kaderlid gaat. In dezelfde lijn ligt ook het ‘Bedrijfscharter’ dat het gelijkwaardigheidsgevoel wil beschermen (onthaal van nieuwe medewerkers, aanstelling van peters of meters en mentoren, …).

De Gobert-soft skills

Het personeelsverloop bij de Groupe Gobert is heel laag. Hoe dat komt? Door de soft skills die alle medewerkers van dit bedrijf gemeen hebben:

  •          Weten hoe je je aanpast aan het niveau van je gesprekspartner
  •          Wederzijds respect
  •          Beseffen dat je elke dag iets kan bijleren en er nooit van uitgaan dat je alles al weet
  •          Terugblikken en niet vergeten welke weg je al hebt afgelegd

Het belang van een goede omkadering

Caroline Poelaert wil graag open-minded blijven en maakt daarom deel uit van de HR-club van de Henegouwse Kamer van Koophandel. Hier wisselt ze ervaringen uit en doet ze ideeën op die eventueel ook bij de Groupe Gobert kunnen gebruikt worden. Caroline beseft dat een goede omkadering belangrijk is. Daarmee bedoelt ze niet enkel een professioneel netwerk, maar ook de partners waar ze steeds kan op vertrouwen. Het is dus geen toeval dat de Groupe Gobert sinds 2011 beroep doet op het sociaal secretariaat Pay’n People voor de  loonberekening  van de afdeling materialenhandel. Het berekenen van de salarissen is een belangrijk deel van het personeelsbeleid en door deze samenwerking wint de HR-manager veel kostbare tijd.

Ook nood aan een helpende hand voor je loonberekening?

Neem dan zeker contact op met Partena Pay'n People.