Onze inzichten

Van simulatietools en modeldocumenten tot informatie per paritair comité en sociaal-juridisch nieuws: op deze pagina vind je de informatie, tools of documenten die je zoekt.

Ontdek onze meest recente...

Events
Dossiers
Nieuws & actua
Sociaal-juridische actua
Whitepapers

Nieuwe criteria kleine en micro-ondernemingen

Een onderneming wordt als klein beschouwd als bepaalde drempels niet worden overschreden. Deze drempels zullen naar boven worden bijgesteld voor de boekjaren die beginnen na 31 december 2023.

Studenten: hoe de overeenkomst te beëindigen?

Een studentenovereenkomst is een overeenkomst van bepaalde duur. Bijgevolg eindigt die automatisch op de einddatum die erin vermeld staat, zonder dat een opzegging vereist is. Niettemin kan je de overeenkomst vóór die datum beëindigen.

Een studentenjob tijdens de vakantie: wat moet je doen?

Elk jaar wanneer de zomervakantie voor de deur staat, rijst de vraag welke voorwaarden er gelden om studenten aan te werven.
Ter herinnering: sinds het academiejaar 2022-2023 eindigt het schooljaar in Vlaanderen en in het Waalse en Brusselse Gewest op een andere datum.

HR in the Post-Corona Normal

HR-uitdagingen na de coronacrisis: hoe pakt u die aan?

De coronacrisis verstoort het bedrijfsleven en katapulteert de bedrijfswereld naar een nieuw normaal. Welk type managers hebben we daarvoor nodig? Hoe gaan we mensen belonen en motiveren? En dat alles zonder de kosten uit het oog te verliezen? Om u te helpen bij het beantwoorden van al deze vragen, stelden wij deze whitepaper samen.

Events