Financiële middelen vinden

Hebt u een vraag?

Informatie nodig over onze diensten of wenst u een afspraak? Wij helpen u graag snel verder.

Contacteer ons

Zodra uw businessplan is opgesteld heeft u al een duidelijker idee over wat u allemaal nodig heeft om uw project te realiseren. Maar hoe moet u dit alles financieren?

Crowdfunding, microkredieten… welk type financiering past nu het beste bij uw project? Partena Professional adviseert u stap voor stap en helpt u om de juiste oplossing te vinden, samen met haar verschillende partners.

Microfinanciering en professionele microkredieten, iets voor u?

Professionele microkredieten zijn financieringen van beperkte grootte, gericht op (startende) ondernemers. Ze worden zowel aangewend voor de financiering van stock en cashflows als voor investeringen in materiaal of een voertuig.

Volgens de Europese richtlijnen zijn microkredieten leningen van minder dan € 25.000 voor ondernemingen met minder dan 10 personen in dienst, zonder toegang tot traditionele bankdiensten. Het betreft (startende) ondernemers met weinig tot geen eigen vermogen, werkzoekenden, personen die persoonlijk geficheerd staan bij de Nationale Bank of ondernemers uit sectoren die niet meer door de traditionele banken gefinancierd worden.

Vele microfinancieringsinstellingen bieden naast financiering ook gratis begeleiding aan. Bij microStart bijvoorbeeld kunt u terecht voor ondersteuning bij het opstellen van uw financieel plan of voor groepsopleidingen bedrijfsbeheer.

Wanneer alle voorbereidingen zijn afgerond kunt u het online ondernemingsloket van Partena Professional raadplegen. Hier kunt u uw bedrijf inschrijven bij de Kruispuntbank voor ondernemingen, een btw-nummer aanvragen, aansluiten bij het sociaal verzekeringsfonds van Partena Professional.

Start uw project op met de hulp van microStart, onze partner in microkredieten!

Gebruik crowdfunding om uw project uit de grond te stampen

 

Heeft u al eens gehoord van crowdfunding? Bij deze vorm van financiering wordt de hulp ingeschakeld van derden om projecten te bekostigen. In tegenstelling tot klassieke financiering kan iedereen investeren in uw project of bedrijf, en op die manier kunnen veel kleine bijdragen al snel leiden tot het gewenste bedrag.

Naast de erg vlotte manier om aan de eerste fondsen te geraken, heeft crowdfunding nog meer voordelen: het biedt u de mogelijkheid om een groot en vaak internationaal publiek te bereiken, u kunt het gebruiken om de identiteit van uw product of dienst uit te bouwen, om nieuwe potentiële gebruikers aan te spreken of om feedback te krijgen van het grotere publiek met het oog op de verdere ontwikkeling van uw voorstel.

Sommige projecten zijn beter geschikt voor crowdfunding dan andere. Creatieve, innovatieve of maatschappelijk relevante projecten scoren bvb. erg goed op crowdfunding websites.

“Klinkt makkelijk, dat kan iedereen toch?”, horen we u denken. Niets is echter minder waar. Het is hard werken om een crowdfundingproject van de grond te krijgen, en er komen heel wat zaken bij kijken. Daarnaast vragen de meeste crowdfundingplatformen een commissie tussen de 6 en de 12%.

Partena Professional werkt samen met Spreds (voordien gekend als MyMicroInvest), een belgisch crowdfundingplatform met meer dan 32.000 leden. Samen helpen we ondernemers en professionals om hun onderneming te financieren.

Start uw project op met behulp van crowdfunding en onze partner Spreds

Gerelateerde artikels