Sociaal Secretariaat

Een HR-partner die alles geeft, en daarvoor al het nodige in huis heeft. Dat is Partena Professional. Vertrouw ons je loonberekening of juridische vragen toe. Of reken op ons voor operationele HR-ondersteuning of strategisch advies. Luisteren naar jou is altijd de eerste stap. Samen een dienstverlening op jouw maat bepalen de volgende. 

Wat is en doet een sociaal secretariaat

In de dynamische wereld van ondernemen is elke dag anders, vol nieuwe uitdagingen en kansen. Maar één ding blijft constant: de noodzaak van een soepele, foutloze payroll en een HR-beheer dat net zo flexibel is als jijzelf. Hier komt Partena Professional in beeld - jouw anker in de snel veranderende zee van arbeidswetgeving en personeelsbeheer.

Als sociaal secretariaat staan we elke dag klaar voor tal van ondernemingen in België, net zoals de jouwe. We begrijpen dat jouw tijd kostbaar is en dat je focus ligt op jouw business. Daarom nemen wij de complexiteit van payroll en HR uit handen. Van foutloze loonberekeningen tot het up-to-date houden van de laatste wijzigingen in arbeidswetgeving - wij zorgen ervoor. Geen zorgen meer over je HR-administratie; wij hebben het onder controle.

Zit je nog met vragen?

We snappen heel goed dat je misschien meer vragen hebt over ons sociaal secretariaat. We helpen je daarom graag verder met het beantwoorden hiervan. Laat je gegevens achter en wij helpen je graag verder.

Wij helpen je graag

Wat kun je verwachten van Partena Professional?

Bij Partena Professional geloven we in de kracht van persoonlijke connectie. Daarom krijg je een eigen payroll consultant. Iemand die jouw sector kent, begrijpt hoe jij werkt, en altijd klaarstaat met advies en oplossingen op maat. Of het nu gaat om een vraag over verlofregelingen of complexe kwesties, jouw payroll consultant is slechts een telefoontje of e-mail verwijderd. Daarnaast kies jij zelf welke ondersteuning of welk advies jij van ons nodig hebt. Dienstverlening zoals je dat wil – daar staan we voor.

 

Verder staan wij voor:

Het nauwkeurig en tijdig uitbetalen van de lonen

De lonen van jouw werknemers nauwkeurig berekenen en tijdig verwerken (inclusief belastingen, sociale bijdragen en andere wettelijke inhoudingen) daar gaan we voor. Elk maand opnieuw.

Deskundig juridisch advies in geval van (dringende) vragen

Onze klanten rekenen op ons om hen deskundig advies en ondersteuning te bieden op het gebied van personeelsbeheer, en sociale wetgeving. We weten dat je in sommige situaties snel een duidelijk antwoord nodig hebt. Naast je eigen payroll consultant bieden wij onze klanten ook een vaste huisjurist die op haar/zijn gsm te bereiken is, ook na de uren. Een unieke dienst in België.

Bereikbaarheid

Onze klanten verwachten terecht dat hun payroll consultant vlot bereikbaar is. Wij zijn bereikbaar van 8u tot 17u en dus ook open op woensdagmiddag en tijdens de middagpauze. In 90% van de oproepen kom je bij je vaste payroll consultant terecht. In de andere 10% spreek je iemand van hetzelfde team met toegang tot de specifieke informatie rond jouw dossier.

Gebruiksvriendelijke HR payroll software

Onze software is er voor zowel de zaakvoerder, HR manager als voor jouw medewerkers. Ze zijn beschikbaar in een app, op een tablet en op PC. Bovendien kan die software vlot connecteren met andere software pakketten (tijdsregistratie, accountancy, ERP,...). Wij passen ons aan aan jouw ideale set-up van software.

Loonkostoptimalisatie

Voor meer dan 40% van de bedrijven zijn loonkosten meer dan 40% van de totale kosten van het bedrijf*. Het is dus cruciaal om die te optimaliseren. Partena Professional heeft legale en fiscale HR experten die ervoor zorgen dat jouw medewerkers hun bruto/netto kunnen optimaliseren. Daarnaast controleren we of je geen overbodige RSZ bijdragen of bedrijfsvoorheffing betaalt. In 80% van loonkostoptimalisatie audits vinden we besparingen en/of optimalisaties.

* bron marktstudie 2024 door Buffl

In orde zijn met de (wijzigende) HR wetgeving

Onze klanten verwachten dat ze op de hoogte worden gebracht door hun sociaal secretariaat van alle relevante HR wetgeving en wijzigingen. Daar zijn wij expert in! We hebben 75 juristen in huis die meer dan 2000 HR wetswijzigingen per jaar verwerken en vertalen naar jouw bedrijfscontext.

Onze juristen zijn echte toppers

Onze juristen beantwoorden zo’n 1000 vragen per maand en het zijn echte toppers. Dat zeggen wij niet, dat zegt Wolters Kluwer die al jaren op onze juristen beroep doen om het referentiepunt te zijn qua HR wetgeving. Deze kennis is beschikbaar in digitale vorm, alsook in boekvorm. Partena zelf geeft een verkorte versie van deze gids uit, de Memento. Daarnaast hebben we de verschillende nieuwsbrieven waarop je je gratis kan inschrijven. Of je kunt gaan voor een vaste huisjurist, die je regelmatig op de hoogte houdt van alle nieuwtjes!

Wat kost een sociaal secretariaat?

Onze prijsstructuur is ontworpen om flexibel en schaalbaar te zijn, zodat het past bij de grootte en de groeifase van jouw bedrijf. De kosten zijn opgebouwd uit:

  • Instapkosten: Voor een soepele overstap en integratie in ons systeem. We zorgen ervoor dat alles vanaf dag één correct is ingesteld, zodat jouw transitie vlekkeloos verloopt. We vinden steeds optimalisaties waardoor een overstap van sociaal secretariaat altijd een stap vooruit is.
  • Een vaste prijs per loonberekening: Deze prijs wordt bepaald per werknemer, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Het biedt je de mogelijkheid om de kosten direct te koppelen aan de grootte van je team. 
  • Een maandelijks budget voor jouw software: Onze software is modulair. Je betaalt dus enkel de modules die je echt nodig hebt en gebruikt.

Voordat we beginnen, bespreken we jouw situatie en behoeften. Op basis daarvan stellen we een duidelijk voorstel op, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Dit voorstel omvat alle diensten die je kiest, of het nu gaat om payrollbeheer, juridisch advies of een volledig uitbestede HR-afdeling.

Wij zijn er voor jou - waar je ook staat

Met een bereikbaarheid van 90% bij het eerste telefoontje en een snelle respons op e-mails, zorgen we ervoor dat je nooit lang op een antwoord hoeft te wachten. Opteer je voor je huisjurist dan kan je hem/haar bellen op de gsm, ook na de uren. Maar onze service gaat verder dan alleen reageren. Wij houden je proactief op de hoogte van veranderingen en kansen die invloed hebben op jouw bedrijf. Dit alles zodat jij je kunt concentreren op wat echt belangrijk is: jouw onderneming laten bloeien. 

Ontdek hoe eenvoudig en kostenefficiënt het is om met Partena Professional samen te werken. Of je nu op het punt staat de overstap te maken of fris van start wilt gaan, wij staan klaar om je te ondersteunen met een pakket op maat van jouw onderneming. Laat ons je begeleiden naar een zorgeloze HR- en payrollbeheer ervaring.

Veelgestelde vragen - direct beantwoord
Wat doet een sociaal secretariaat precies?

Een sociaal secretariaat ondersteunt ondernemingen in het beheren van hun payroll en HR-taken. Dit omvat loonberekeningen, naleving van arbeidswetgeving, administratie rondom aanwervingen en ontslagen, en adviesverlening omtrent HR-vraagstukken. Partena Professional biedt daarnaast proactieve updates over relevante wetswijzigingen en optimalisatiekansen.

Kan Partena Professional mij helpen bij juridische vragen?

Absoluut. Onze juristen behandelen maandelijks zo'n 1000 vragen over uiteenlopende werkgerelateerde onderwerpen, van contracten tot ontslagprocedures. We bieden ook digitale en fysieke bronnen voor zelfstudie en direct advies op maat, afhankelijk van je voorkeur.

Hoe kan Partena Professional mijn bedrijf helpen groeien?

Door de payroll en HR-taken uit handen te nemen, kan je meer focussen op de kernactiviteiten van je onderneming. Onze proactieve adviezen over wetswijzigingen en optimalisatiemogelijkheden bieden daarnaast kansen voor financiële besparingen en risicovermindering.

Wat als ik al een eigen HR-afdeling heb?

Ook dan kan Partena Professional van grote waarde zijn. We kunnen aanvullende ondersteuning bieden op gebieden waar je interne team mogelijk minder expertise heeft, zoals specifieke juridische vraagstukken of complexe payrollberekeningen. Onze diensten zijn modulair en volledig aan te passen aan de behoeften van je bedrijf.

Wat zijn de kosten verbonden aan de diensten van Partena Professional?

De kosten zijn afhankelijk van de diensten die je kiest en de omvang van je team. We werken met een transparante prijszetting, bestaande uit eenmalige instapkosten en een vaste prijs per loonberekening per werknemer. We bespreken graag je specifieke behoeften om een op maat gemaakte offerte te bieden.

Wat is het verschil tussen een sociaal secretariaat en een sociaal verzekeringsfonds?

Het belangrijkste verschil tussen een sociaal secretariaat en een sociaal verzekeringsfonds ligt in de aard van de dienstverlening die ze bieden. Een sociaal verzekeringsfonds richt zich op zelfstandigen en ondernemers en is verantwoordelijk voor het beheer van hun sociale zekerheidsbijdragen. Dit omvat het innen van bijdragen en ervoor zorgen dat zelfstandigen recht hebben op sociale zekerheidsvoordelen zoals ziekte- en invaliditeitsuitkeringen, pensioenen, en kinderbijslag.

 

Een sociaal secretariaat, daarentegen, biedt een breder scala aan HR-gerelateerde diensten, voornamelijk aan werkgevers. Dit omvat loonadministratie, ondersteuning bij het naleven van de arbeidswetgeving, juridisch advies, en assistentie bij het beheren van personeelszaken zoals aanwervingen, ontslagen, en verlofregelingen. Hoewel beide instanties diensten verlenen die gerelateerd zijn aan de sociale zekerheid in België, richten ze zich op verschillende aspecten van het werkleven en bedienen ze verschillende doelgroepen.

Klaar om de volgende stap te zetten? 
Neem contact op met ons team!

Maak direct een afspraak

Andere bezoekers keken ook naar...

Loonoptimalisatie: Hoe slim(mer) verlonen?

Hoe kan je meer bieden aan je medewerkers zonder dat het jou als bedrijf meer kost?

Op welke juridische diensten kan je rekenen?

Wij helpen je wettelijk in orde te zijn én optimalisaties door te voeren.