Of je nu voor een eenmanszaak of een vennootschap kiest, bij Partena Professional vind je de ideale oplossing om jouw bedrijf 100% digitaal op te starten met persoonlijke begeleiding door onze experten.
Ik begin als zelfstandig helper, medezaakvoerder of werkend vennoot in een bestaande zaak en wil me inschrijven als zelfstandige.
Neem deel aan onze informatiesessies om je activiteit goed te starten.
Verhoog je slaagkansen met de hulp van onze experts.
Onze experts geven je de antwoorden die je zoekt.
Wijzig je bedrijfsgegevens via ons digitaal ondernemingsloket.
Ontdek onze handige tool voor je sociale zekerheidsdossier.
Bereken wanneer je ten vroegste op pensioen kan gaan en hoeveel pensioen je zal krijgen.
Ontdek hoe je met succes je eerste werknemer kan aanwerven.
De gids boordevol informatie. Ontdek prakische tips en advies om je allereerste werknemer aan te nemen.
Geniet de ondersteuning van ons sociaal secretariaat.
Profiteer van de expertise en kennis van Partena Professional.
Ontdek hoe Partena Professional accountants helpt.
De sociale verkiezingen van 2024 vinden plaats in mei, maar weet je wat er daarna gebeurt? Vanaf juni beginnen de verkozen organen hun functies van vertegenwoordiging en informatie-uitwisseling over economische, financiële en welzijnskwesties uit te oefenen. Dit vormt de basis van sociaal overleg.
Wil je begeleiding tijdens de procedure van je sociaal overleg?
Na de sociale verkiezingen doorloopt het proces dat sociale dialoog installeert of versterkt meestal de volgende stappen:
Het sociaal overleg is een praktijk waarbij een beslissing van de werkgever voorafgaat aan een proces van overleg, communicatie en onderhandeling met de gekozen vertegenwoordigers tijdens de sociale verkiezingen. Het heeft als doel kwesties met betrekking tot arbeidsvoorwaarden, lonen, sociale voordelen en andere aspecten van de arbeidsverhoudingen op te lossen.
Het doel van sociaal overleg is om het vertrouwen tussen werkgevers en werknemers te versterken.
Het wordt om verschillende redenen georganiseerd:
In essentie is sociaal overleg, dat centraal staat in het Belgische sociale model, essentieel om harmonieuze relaties tussen werkgevers en werknemers te bevorderen door een adequate vertegenwoordiging van de belangen van werknemers en werkgevers te waarborgen bij beslissingen die de arbeidsvoorwaarden en beloningen beïnvloeden.