Coronavirus: telewerkaangifte voor februari

Auteur: Catherine Mairy (Legal expert)
Leestijd: 1min
Publicatiedatum: 28/01/2022 - 16:23
Laatste update: 28/01/2022 - 16:33

De werkgevers moeten elke maand de personen aangeven die aanwezig zijn op de werkplaats.

De aangifte van februari 2022 moet:

  • betrekking hebben op de situatie (= personen werkzaam bij de onderneming) op 1 februari 2022;

Opgelet! Een onderneming die de telewerkaangifte voor de periode november-december 2021 of januari 2022 op ernstige wijze deed, moet voor de maand februari 2022 geen nieuwe maandelijkse aangifte verrichten, tenzij er op 1 februari 2022 een wijziging is in het aantal personen werkzaam bij de vestigingseenheid en/of in het aantal personen met een niet-telewerkbare functie, tegenover de laatste gedane aangifte.

De instructies voor het invullen van de aangifte en een FAQ zijn beschikbaar op www.socialsecurity.be.

Ter herinnering, de verplichting om deze aangifte te doen geldt voor alle werkgevers, uitgezonderd met name de kmo’s waar minder dan 5 personen werkzaam zijn. 

Bron: www.socialsecurity.be

De website van Partena Professional is een kanaal om informatie in een begrijpelijke vorm ter beschikking te stellen aan aangesloten leden en niet-leden. Partena Professional streeft er naar actuele informatie aan te bieden en deze informatie wordt met de grootste zorg samengesteld (onder andere in de vorm van Infoflashes). Maar aangezien de sociale en fiscale wetgeving voortdurend in beweging is, kan Partena Professional geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden inzake de juistheid, het up-to-date zijn of de volledigheid van de informatie die via deze website werd geraadpleegd of uitgewisseld. Verdere bepalingen kunnen worden nagelezen in onze algemene disclaimer die van toepassing is bij elke raadpleging van deze website. Door deze website te raadplegen, aanvaardt u uitdrukkelijk de bepalingen van deze disclaimer. Partena Professional kan de inhoud van deze disclaimer eenzijdig wijzigen.