Crowdfunding, een volwaardig financierings- en marketingtool

Crowdfunding, stilaan volwassen 

Crowdfunding biedt ondernemingen de mogelijkheid om een beroep te doen op het publiek om hun kapitaal te verhogen of een lening aan te gaan. In tegenstelling tot klassieke financiering kan iedereen investeren in uw project of onderneming. Op die manier kunnen meerdere, kleine bijdragen het gewenste bedrag vormen. Deze manier van crowdfunding bestaat bijna 10 jaar. Een recenter fenomeen is echter crowdfunding via aandelen of lening

Is crowdfunding ook iets voor uw onderneming? 

Bent u een start-up? Dan is crowdfunding via aandelen een interessante denkpiste. Een crowdfunder investeert per definitie enkel in het aanbod dat hem persoonlijk aanspreekt. Crowdfunding via lening kunt u als KMO dan weer perfect combineren met een marketingcampagne voor een bestaand aanbod. U lokt er immers potentiële merkambassadeurs mee die uw project actief promoten. Want wie wil zijn investering nu niet tot een succes zien uitgroeien?

De gevolgen voor uw eigen onderneming 

Om u als ondernemer te begeleiden heeft Partena Professional zich geassocieerd met MyMicroInvest, het grootste crowdfundingplatform van België. MyMicroInvest is uw enige gesprekspartner in uw crowdfundingproject, wat u een grote autonomie garandeert bij het nemen van beslissingen. Al is het natuurlijk altijd nuttig om uw eigen “crowd” op de hoogte te houden van uw projecten, uw successen en uw financiële resultaten. 

Wilt u uw bedrijf ook sneller doen groeien met crowdfunding? Meld u dan nu aan op www.bamboo-growth.com