Aanvullende verzekeringen voor een optimale bescherming

Als zelfstandige geniet u minder sociale bescherming dan loontrekkenden. Maar hoe kunt u uzelf, uw familie en uw bedrijf het beste beschermen? Partena geeft u advies voor een optimale sociale bescherming!

Goed verzekerd zijn, hoeveel gaat u dat kosten?

Wilt u uw sociale zekerheid optimaliseren zonder uw budget te plunderen? Onze simulatietool berekent welk bedrag u kan besteden aan aanvullende verzekeringen om zo een optimale bescherming te genieten.

Bereken de kost van mijn optimale sociale dekking

Wanneer u een bedrijf opstart moet u bepaalde verzekeringen afsluiten. Sommige van deze verzekeringen zijn verplicht, andere worden sterk aangeraden omdat ze een betere bescherming garanderen - zowel professioneel als privé.

Het spreekt voor zich dat het afsluiten van deze verzekeringen volledig van u afhangt… En van uw budget! Maar denk eraan dat een zorgvuldig samengestelde sociale dekking ook fiscaal interessante voordelen met zich meebrengt.

Welke verzekeringen zijn verplicht voor een ondernemer?

Afhankelijk van uw situatie en uw onderneming zijn er vier verplichte verzekeringen. Deze gelden voornamelijk wanneer u werknemers in dienst heeft of regelmatig mensen ontvangt.

Andere verzekeringen die worden aangeraden voor een optimale bescherming van uw bedrijf

 

Hoewel sommige verzekeringen niet verplicht zijn, kunnen ze wel erg nuttig blijken bij tegenslagen. De moeite waard dus om ook deze te overwegen.

Andere onmisbare verzekeringen om uzelf en uw naasten te beschermen

 

Uw onderneming beschermen, dat is essentieel. Maar vergeet niet dat uw zaak voornamelijk op uw schouders rust. Daarom is het eveneens belangrijk om uzelf en uw familie te beschermen.

Welke opties zijn er om uw pensioen voor te bereiden?

 

Als zelfstandige is het noodzakelijk om uw legaal pensioen aan te vullen, aangezien dit anders niet voldoende is om uw huidige levensstijl te behouden na afloop van uw carrière. Er zijn verschillende manieren om voor een aanvullend pensioen te sparen, die ook nog eens fiscaal aantrekkelijk zijn.

Heeft u interesse in een van deze verzekeringen en wilt u graag een voorstel op maat ontvangen?

Gerelateerde artikels