Payabl' is here to stay en het is een van onze wapens om nieuw talent aan te trekken in deze krappe arbeidsmarkt.

Zoek naar andere interviews

Payabl' is here to stay en het is een van onze wapens om nieuw talent aan te trekken in deze krappe arbeidsmarkt.
Philippe Norman, Legal Director BOEMM NV, Oost-Vlaanderen

Een nieuwigheid zien we niet als een obstakel, maar als een opportuniteit. Payabl’ van Partena Professional is daarvan een uitstekend voorbeeld.  Philippe Norman, Legal Director BOEMM NV

Blijven vernieuwen zit in het DNA van de uitzend- en selectiegroep BOEMM. Daarom is het niet verwonderlijk dat zij zich de eerste Payabl’-pionier mogen noemen. Een kort gesprek met CEO Lieven Bonamie en HR en Legal Director Philippe Norman.

 

Durven en doen

“Onze bedrijfsslogan is niet voor niets ‘Durvers en Doeners’,” steekt Philippe Norman van wal. “Ergens over praten, is prima, maar we houden meer van actie. In de eerste plaats willen wij onze klanten ondersteunen en onze uitzendkrachten helpen. Dat doen we met veel enthousiasme. En om dat doel te bereiken, betreden we soms minder gekende paden. Dat is typisch voor ons. Een nieuwigheid zien we niet als een obstakel, maar als een opportuniteit. Payabl’ van Partena Professional is daarvan een uitstekend voorbeeld.”

 

Een vaste droomjob

“Het grootste voordeel dat onze uitzendmedewerkers genieten, is dat ze elke week betaald worden,” gaat Philippe Norman verder. “Onze vaste medewerkers, die dus een contract van onbepaalde duur hebben, geven we nu de mogelijkheid om van hetzelfde voordeel te kunnen genieten.

 

Elke dag betaald worden: moet kunnen

“Strikt genomen, is het niet eerlijk dat werkgevers hun werknemers een volledige maand laten werken en ze dan pas verlonen,” vindt Lieven Bonamie. “Die overtuiging hebben wij al lang. Welnu, als wij onze uitzendkrachten wekelijks uitbetalen, waarom doen wij dan niet hetzelfde met onze eigen medewerkers? Met Payabl’ kan dat voortaan wel. En onze medewerkers kunnen zelf, in alle vrijheid, bepalen of ze er gebruik van maken. Daarmee past Payabl’ perfect in ons HR-beleid, dat rekening houdt met de individuele noden van elke medewerker. Stel je voor dat je als freelancer elke dag door je klanten betaald wordt; zou dat niet geweldig zijn? Wel, dat is wat wij onze medewerkers nu bieden.”

 

Hun verdiende loon

Met Payabl’ kunnen de BOEMM-werknemers dus voortaan op een heel gebruiksvriendelijke manier en op gelijk welk moment een voorschot op hun loon aanvragen. Dat kan voor het bedrag dat ze op dat moment al virtueel verdiend hebben. “Uiteraard kan je niet op de eerste dag van de maand je volledige netto maandloon opvragen,” vult Philippe Norman aan. “We delen het maandloon op in  daglonen, en naarmate de dagen van de maand vorderen, bouw je als werknemer een reeds verdiende som op. Je kan dus nooit méér loon opvragen dan het bedrag dat overeenkomt met het aantal dagen dat je al gewerkt hebt. Payabl’ is dus geen vorm van kredietverstrekking. Het is niet de bedoeling dat de werknemer geld opvraagt dat hij daarna moet terugbetalen.”

 

Ontzorgen

De lancering van Payabl’ bij BOEMM, op 1 november, is goed onthaald. Lieven Bonamie en Philippe Norman zijn ervan overtuigd dat hun medewerkers er veel gebruik van zullen maken. De cijfers na de eerste maand tonen dat aan: al 7 % van de medewerkers is early adopter. “Dat gebruik kan zowel gepland als ongepland zijn,” vertelt Norman. “Ongepland gebruik is bijvoorbeeld wanneer er halverwege de maand een onverwachte uitgave opduikt. De wasmachine laat het afweten en je zit ineens met een kost van 600 euro. Of je moet schoolboeken aankopen. Wie meerdere schoolgaande kinderen heeft, zit al snel aan een bedrag van 300 euro of meer. Voor een alleenstaande ouder is dat een aanzienlijk bedrag. In die gevallen is het een welkome oplossing om onmiddellijk het nodige geld op je rekening te hebben, zodat je niet hoeft te wachten tot het einde van de maand. Zolang die medewerker maar beseft dat dit geen extraatje is, en ook geen lening, maar wel degelijk een voorschot op het reeds verdiende loon. Het gaat dus over het ‘ontzorgen’ van tijdelijke financieringsproblemen. Flexibele HR oplossingen zoals Payabl’ zijn here to stay en wordt een van onze wapens om nieuw talent aan te trekken in deze krappe arbeidsmarkt.”

Zoek naar andere interviews