Flexi-jobs: indexering van het flexiloon

Auteur: Els Poelman
Datum:

Ingevolge de indexering van de sociale uitkeringen op 1 september 2018 verhoogt ook de minimum vergoeding in een flexi-job.

Een werknemer in een flexijob heeft recht op drie types vergoeding:

  1. een basis-flexiloon: het minimum basistarief per uur, dat het baremaloon vervangt
  2. bijkomende vergoedingen: alle extra’s gekoppeld aan de tewerkstelling met een arbeidsovereenkomst
  3. flexi-vakantiegeld: een onmiddellijk betaald “enkel” vakantiegeld van 7,67% op het basisloon en de bijkomende vergoedingen

Ingevolge de indexering bedraagt het minimum basis-flexiloon vanaf 1 september 2018 € 9,36 per uur, en het flexi-vakantiegeld € 0,72 (€ 9,36 x 7,67%). De globale minimum vergoeding wordt dus € 10,08 per uur.

Auteur: Els Poelman

27/09/2018

De website van Partena Professional is een kanaal om informatie in een begrijpelijke vorm ter beschikking te stellen aan aangesloten leden en niet-leden.

Partena Professional streeft er naar actuele informatie aan te bieden en deze informatie wordt met de grootste zorg samengesteld (onder andere in de vorm van Infoflashes).

Maar aangezien de sociale en fiscale wetgeving voortdurend in beweging is, kan Partena Professional geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden inzake de juistheid, het up-to- date zijn of de volledigheid van de informatie die via deze website werd geraadpleegd of uitgewisseld.

Verdere bepalingen kunnen worden nagelezen in onze algemene disclaimer die van toepassing is bij elke raadleging van deze website. Door deze website te raadplegen, aanvaardt u uitdrukkelijk de bepalingen van deze disclaimer. Partena Professional kan de inhoud van deze disclaimer eenzijdig wijzigen.