“I have a dream!”: het parcours van een levensgenieter bij Dreams Lab

Zoek naar andere interviews

Een dromer die zijn dromen ook écht verwezenlijkt: zo kan je Miguel Candelas omschrijven. Het is dan ook geen verrassing dat die levenswijze Miguel naar het Dreams Lab van Partena Professional heeft geleid!

De naam Dreams Lab drukt perfect mijn ervaring uit: onze dromen zijn mogelijk. Het Lab slaat een brug tussen het abstracte en het concrete. En dat heeft me gemotiveerd, gerustgesteld en vertrouwen geschonken. 

“Ik heb meerdere universitaire diploma’s, met name in antropologie en in communicatie, en ik spreek 7 talen”, legt deze Luikenaar uit, die de wijde wereld al heeft gezien. “Ik heb vele jaren in het buitenland doorgebracht: ik heb met mijn backpack een wereldreis gemaakt, heb op andere continenten voor de VN en voor ngo’s gewerkt … Ik wou altijd al een positieve invloed hebben op anderen. Daarom heb ik beslist life coach te worden en me100% op dit nieuwe avontuur te storten. Ik begin officieel in januari 2022 en zal in het Frans, het Engels en het Spaans werken. Gezien de huidige omstandigheden zullen mijn coachsessies naar keuze ter plaatse of op afstand plaatsvinden.”

 

Oplossingen voor persoonlijke kwesties

Maar wat is een life coach eigenlijk? “Een life coach biedt begeleiding bij persoonlijke, relationele of professionele kwesties. In tegenstelling tot een therapeut, die in het verleden en in diep verankerde trauma’s graaft, kijken wij eerder naar het heden, met een focus op vooraf bepaalde onderwerpen en doelen en gedurende een vooraf bepaalde tijd.”

 

Laureaat van Dreams Lab

Na een coachopleiding gevolgd te hebben in de Verenigde Staten en Brussel bij instellingen die erkend zijn door de zeer gerenommeerde ICF (International Coaching Federation), keerde Miguel terug naar België in maart 2021 om zijn professioneel project te lanceren. “Ik heb eerst een website aangemaakt om mezelf bekend te maken, en heb tegelijk alle nodige stappen gezet om mijn zaak officieel te lanceren. Zo hebben Partena Professional en het Dreams Lab mijn pad gekruist. Ik heb mezelf kandidaat gesteld en tot mijn grote verrassing werd mijn project weerhouden.”

 

Workshops en een jury

Net als de 4 andere laureaten die werden geselecteerd uit een honderdtal kandidaten, profiteerde Miguel tijdens drie Dreams Lab workshops van de begeleiding en het advies van specialisten in het ondernemerschap. Daarna presenteerde hij zijn project voor een externe jury. “Die gaf ons een volledige analyse van ons project. Daarnaast blijven onze docenten beschikbaar voor vragen. De thema’s die werden behandeld tijdens de workshops? Wie zijn we als individu, wat is ons project en hoe zit het met de rentabiliteit van het project.” 

 

Een externe blik om te structureren, gerust te stellen en te motiveren

Wat bracht deze ervaring Miguel bij? “Ik ben in de wolken. Dit project is een ware verlenging van mezelf. De blik van de docenten en de jury was essentieel om een extern overzicht te verkrijgen, maar ook voor constructieve feedback en om bepaalde zaken op punt te stellen … Daarnaast werden onderwerpen aangehaald waaraan ik niet eens had gedacht, maar die me wel hadden kunnen blokkeren. Bijvoorbeeld de correcte verwerking van persoonlijke gegevens die ik via mijn website inzamel op het vlak van de privacywetgeving. Of hoe ik in mijn financieel plan rekening moet houden met niet rechtstreeks factureerbare tijd, zoals de tijd die ik stop in de voorbereiding van mijn sessies of in mijn marketing. Kortom: Dreams Lab heeft me geholpen om mijn project beter te structureren en alle gevolgen te begrijpen. De naam Dreams Lab drukt trouwens perfect mijn ervaring uit: onze dromen zijn mogelijk. Het Lab slaat een brug tussen het abstracte en het concrete. En dat heeft me gemotiveerd, gerustgesteld en vertrouwen geschonken.”

 

Ontdek meer op migcandelas.com

MIGUEL CANDELAS

Waarom Dreams Lab?

Als belangrijke spelers in de economie van morgen delen we onze energie graag met die van ondernemers. Dat is gewoon eigen aan het DNA van Partena Professional.

Elk zakelijk project heeft eerst een solide basis nodig om op lange termijn succesvol te kunnen zijn.

Wil je graag advies?

Neem direct contact op met een van onze coaches om je vragen te stellen of je ondersteuning te starten. Bel ons op 02/549 79 79 of mail naar info.dreamslab@partena.be, afhankelijk van je voorkeur.

Meer informatie
Zoek naar andere interviews