Biscuits Generous

Zoek naar andere interviews
Biscuits Generous
Ik hou van de onlinetools, hiermee kan ik op elk moment van de dag of nacht overzichten bekijken, een functionaliteit die erg gewaardeerd wordt in een klein bedrijf als het onze.  Aurélie Gribomont

Lokaal en lekker: gedeelde waarden

 

 

Generous, een ambachtelijke koekjesfabriek, werd opgericht in Anderlecht in 2013. Het atelier is gespecialiseerd in biologische en glutenvrije koekjes. Ze werken samen met Partena Professional om de salarissen te beheren van de 10 personen van het team.

 

Het avontuur van Generous begon in 2013 toen een van de medeoprichters, Christophe Harou, ontdekt dat hij glutenintolerant is. Een echte ramp voor deze liefhebber van gebakjes! Het is voor hem geen optie om deze kleine pleziertjes te laten en hij gaat op zoek naar een oplossing.

 

Zo maken Christophe en zijn vrouw Théodora kennis met L'Arrière-Cuisine in Brussel, de zaak van Jean-Benoît en Aurélie Ghenne, die onder meer gespecialiseerd is in glutenvrij brood en gebak. Het klikt meteen tussen de vier Belgische dertigers en ze besluiten om Generous in het leven te roepen: lekkere, biologische en glutenvrije koekjes, gemaakt met tapiocameel, boekweitmeel of aardappelzetmeel.

 

Hun ambachtelijk atelier in Anderlecht werkt vandaag met een team van 10 mensen. Vanaf het begin werd ook samengewerkt met Partena Professional. "Het sociaal secretariaat houdt zich bezig met het beheer van de loonfiches en dat gaat allemaal heel vlot", zegt Aurélie Gribomont.

 

Sociale betrokkenheid

 

Aurélie gebruikt heel vaak de onlinetools, waarmee ze op elk uur van de dag of nacht overzichten kan bekijken, “een functionaliteit die erg gewaardeerd wordt in een klein bedrijf als het onze.”

 

Wat Aurélie ook onthoudt, is de sociale betrokkenheid van Partena Professional. Het is precies daarom dat het team voor dit sociaal secretariaat gekozen heeft! “Op het einde van het jaar hebben we samengewerkt om koekjes te verdelen aan gezinnen. We willen ook proberen deze menselijke waarden te ontwikkelen, vooral door onze samenwerking met een beschutte werkplaats die onze koekjes verpakt.”

 

Zoek naar andere interviews