Partena Ziekenfonds wordt Helan

Auteur: Partena Professional (HR Service Provider)
Leestijd: 2min
Publicatiedatum: 21/06/2021 - 15:55
Laatste update: 23/08/2023 - 14:43

Brussel, 21 juni 2021 – Partena Ziekenfonds wordt weldra Helan. De naamsverandering komt er naar aanleiding van de fusie tussen Partena Ziekenfonds en OZ (Onafhankelijk Ziekenfonds), die voltooid zal zijn tegen 1 januari 2022. Voor de andere afzonderlijke entiteiten Partenamut en Partena Professional verandert er niets.

De fusie tussen Partena Ziekenfonds en OZ gaat gepaard met een nieuwe naam: Helan. Helan wordt het op twee na grootste ziekenfonds van Vlaanderen en zal meer dan een miljoen leden tellen.

Deze naamsverandering heeft geen gevolgen voor Partenamut, het grootste Franstalige vrije en onafhankelijke ziekenfonds in België. Partenamut is actief in Brussel en Wallonië en telt 1.250.000 leden.

Er verandert evenmin iets voor Partena Professional, dat het accent legt op ondernemerschap en personeelsbeheer, met name via de begeleiding van starters, kmo’s en grote ondernemingen in hun administratieve formaliteiten en HR-beleid. Partena Professional bedient meer dan 81.000 bedrijven en 135.000 zelfstandigen.

Er zijn 4 hoofdactiviteiten binnen Partena Professional:

  • Het ondernemingsloket helpt zelfstandigen bij het opzetten van hun onderneming (bv. toekenning van een ondernemingsnummer, btw, aanvullende diensten, enz.)
  • Het socialeverzekeringsfonds staat zelfstandigen en zelfstandige ondernemers gedurende hun hele loopbaan bij op het vlak van sociale zekerheid met betrekking tot hun specifieke statuut.
  • Het sociaal secretariaat biedt diensten aan zoals loonadministratie, personeelsadministratie en alle administratieve procedures m.b.t. de tewerkstelling van werknemers (RSZ-aangiften, belastingaangiften, enz.) en ondersteuning op het vlak van opleiding, juridisch advies en alle soorten consultancy.
  • De Consultancy cluster adviseert en ondersteunt ondernemingen in al hun Payroll, Legal en Soft HR vraagstukken.