Breng uw kinderbijslag en ziekenfonds in orde

Wanneer u uw eigen baas wordt, is het aan u om de nodige stappen te ondernemen om uzelf goed te beschermen en alle mogelijke sociale rechten te genieten. U moet niet alleen een sociaal verzekeringsfonds kiezen, u moet zich ook aansluiten bij een kinderbijslagfonds en bij een mutualiteit.

Benieuwd of uw sociale bescherming toereikend is?

Als zelfstandige moet u zelf uw sociale zekerheid in orde brengen. Maar is deze wel toereikend genoeg om u optimaal te beschermen? Via onze simulator ontdekt u of uw sociale dekking nog geoptimaliseerd moet worden.

Doe de test

Sluit u aan bij een kinderbijslagfonds

Door u aan te sluiten bij een kinderbijslagfonds geniet u onder andere van een geboortepremie en, onder bepaalde omstandigheden, van een maandelijkse tegemoetkoming indien u kinderen heeft.

Opgelet, de kinderbijslag wordt momenteel grondig onder de loep genomen. Meer informatie over het nieuwe systeem vindt u op www.parentia.be, waar u zich ook online kan inschrijven.

Op zoek naar een goed ziekenfonds en ziekteverzekering

Naast het sociaal verzekeringsfonds kunt u zich ook inschrijven bij een ziekenfonds. Zo worden uw ziektekosten deels gedekt.

Om u te beschermen tegen grote en kleine gezondheidsrisico’s is er onze partner Partena Ziekenfonds. Op de website van Partena Ziekenfonds kunt u uw voordeel berekenen en zich meteen online inschrijven.

Met het sociale verzekeringsfonds en het ziekenfonds geniet u dus een basisdekking. Maar bij ernstige gezondheidsproblemen kunnen de medische kosten al snel oplopen. Daarom beschermt u zich als zelfstandige best nog extra met aanvullende verzekeringen. Ook hier biedt Partena Ziekenfonds u verschillende topproducten:

Wilt u uw zaak beschermen tegen de problemen die een zelfstandige dagelijks kan tegenkomen? Ontdek alle aanvullende verzekeringen van onze partners.

Gerelateerde artikels