Partena Professional en microstart slaan de handen in elkaar

 

Om u te helpen bij uw ondernemingsinitiatief, werkt Partena Professional voortdurend aan haar expertise om praktische hulp te bieden aan zelfstandigen en starters.

Starter met een project? Zelfstandige op zoek naar ontwikkeling? Partena Professional is er om u te helpen. En om aan uw verwachtingen te beantwoorden, werd er een partnerschap aangegaan met de onderneming microStart, een organisatie actief in het microkrediet.

microStart financiert de personen die hun onderneming wensen te creëren of te ontwikkelen. Naast deze leningen biedt microStart gratis begeleiding aan via een verscheidenheid aan diensten en advies waar ervaren vrijwilligers voor instaan.

Vrouwelijk ondernemerschap: neem deel aan de online ateliers tijdens de week van 16/11/2020

Volgende week lanceert microStart via verschillende online ateliers een week ter ere van het vrouwelijk ondernemerschap. 

Tijdens de openingssessie zal onze collega Sophie Sankoh  het hebben over "Hoe we het vrouwelijk ondernemerschap kunnen versterken". 

Wissel mee ideeën uit over vrouwelijk ondernemerschap. Schrijf u alvast hier in! 

Ik schrijf mij in!

Het microkrediet bij microStart

microStart biedt professionele microkredieten aan ter waarde van 500 tot  €25.000. Dankzij deze leningen kunt u alles wat u als zelfstandige nodig heeft financieren: renovatiewerken, adviezen, materiaal, voertuig, enz.

De gedane belofte bestaat uit:

  • Kredieten tot €25.000
  • De mogelijkheid om geanticipeerd terug te betalen
  • Een snelle procedure waardoor u binnen 10 dagen over uw krediet kunt beschikken
  • Gratis adviezen van hun experten
  • 90% van de ondernemers die een lening zijn aangegaan bij microStart zijn nog actief na 3 jaar activiteit en hebben hun lening terugbetaald
  • Zonder hulp gaat bijna 30% van de ondernemers failliet na een jaar

Waarom een microkrediet?

U wenst uw idee uit te testen? Een investering realiseren? Of nog uw noden voor werkkapitaal te dekken? Er bestaan meerdere oplossingen voor u om dit alles te realiseren. microStart stelt verschillende kredietpackages tot uw beschikking. Er is ook een renteloze lening voor u mogelijk, maar dan met hogere dossierkosten. Een groepskrediet behoort ook tot de mogelijkheden indien u met meerdere wenst te lenen.

 Voor wie is microStart bedoeld?

microStart is er voor iedereen die een onderneming wil opstarten, zelfstandige wil worden of zijn activiteit wil ontwikkelen. De (toekomstige) ondernemers die zich tot de organisatie richten, hebben, in het algemeen, geen toegang tot de gebruikelijke kredieten die worden aangeboden door banken en financiële instellingen.

Men moet ook aan 4 criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een microkrediet:

  1. De financiering zal worden gebruikt voor professionele doeleinden;
  2. De financiering wordt toegekend aan een actieve persoon of die zijn activiteit wil lanceren;
  3. De activiteit moet inkomsten genereren in België;
  4. De aanvrager van het microkrediet mag niet in een collectieve schuldenregeling zitten.

Geïnteresseerd? Bezorg ons uw gegevens en onze partner zal u zo snel mogelijk contacteren!

Gerelateerde artikels