Zowel bedienden als arbeiders zitten wel eens krap op het einde van de maand

Auteur: Partena Professional (HR Service Provider)
Leestijd: 3min

Bekijk hier hoe je als werkgever kan scoren met Payabl’

Met Payabl’ geef je jouw werknemers meer financiële vrijheid. Zo creëer je een werkcultuur die ook nieuw talent aantrekt.

Meer weten over Payabl'? Klik hier

Van de ruim 4,5 miljoen Belgen met een betaalde job zijn er bijna een kwart miljoen die vaak de eindjes niet aan elkaar geknoopt krijgen. Daarmee flirt zowat 5 procent van onze actieve bevolking met de armoedegrens. Bij wie komt dit precies voor? Wat zijn de oorzaken, en vooral, de gevolgen voor hen en voor hun werkgevers? En tot slot: hoe kan je dit als werkgever vermijden?

Zowel bedienden als arbeiders

Wie zijn de mensen die ondanks hun betaalde job toch last hebben van financiële stress? Een slachtoffergroep die voor de hand ligt, is die van de laaggeschoolden. Zij moeten rondkomen met een lager loon. Ook alleenstaande ouders lopen sneller het risico om krap bij kas te zitten. En vooral jongeren riskeren sneller met geldgebrek te maken te krijgen. Zowat 1 op de 10 actieve 18- tot 24-jarigen heeft regelmatig geldproblemen. Heel vaak gaat het hierbij over mensen met een kortlopend contract. Wat verder nog opvalt, is dat dit probleem zowel bedienden als arbeiders treft. Het beperkt zich dus niet tot “blue collar workers”, zoals velen veronderstellen.

Schadelijk gevolgen voor hen én voor de werkgever

Financiële stress leidt vaak tot absenteïsme. Werknemers die met een geldprobleem worstelen, zijn dubbel zo vaak afwezig als hun collega’s. Gezondheidsproblemen zijn een tweede gevolg: hartklachten, hoofdpijn, sneller verouderen. Vaak gaan deze mensen hierbij geen medische hulp inschakelen, wegens de kostprijs. Op termijn maakt dit de doktersfactuur alleen maar zwaarder. Tot slot zal hun productiviteit zakken. Hun gepieker over de geldzorgen leidt hen van het werk af, zodat ze niet op volle kracht mee kunnen draaien.

Hoe vermijd je financiële stress bij je medewerkers?

Als werkgever ben je begaan met het welzijn van je medewerkers. Wie zich goed voelt, presteert niet alleen beter, maar is ook een aangename collega. Iedereen gelukkig! Financiële stress bij je medewerkers vermijden, kan op verschillende manieren. Om te beginnen, kan je ze opslag geven. Helaas is dat niet zo eenvoudig, en al zeker niet bij collega’s die net gestart zijn. Verder zou een financiële coach kunnen helpen met zijn advies. Ook het zogenaamde “cafetariaplan” duikt steeds vaker op. Daarbij stelt de werknemer zelf zijn loonpakket samen, net zoals hij in een cafetaria aan zelfbediening doet. Helemaal nieuw op de markt, is Payabl’. Met deze handige app kunnen je werknemers een voorschot vragen op hun loon wanneer ze dat zelf willen. Dat bespaart hen financiële kopzorgen, waardoor ze opnieuw gemotiveerd zijn en efficiënter hun werk zullen doen. De afhandeling verloopt automatisch, wat jouw administratieve rompslomp tot een minimum beperkt. Een echte win-win, dus! Payabl’ innovatieve oplossing die je medewerkers flexibiliteit en financiële vrijheid biedt!

Gerelateerde artikels