Teambuilding? Iedereen tevreden!

Auteur: By Julie van Partena Professional
Leestijd: 4min

Binnenkort een teambuilding op de agenda staan? Et voilà: tips, tricks en de beste ideeën voor wie écht iets leuks wil organiseren.

Géén druk

Een fijne teambuilding? Dan klinkt de gouden regel als: ne se force pas. Als je collega’s echt niet willen, verplicht ze dan niet en laat ze zo vrij om … gewoon te gaan werken. Wedden dat je collega’s er volgende keer wel bij willen zijn omdat die straffe verhalen maar blijven terugkomen?

Gun iedereen fun

Veel verschil in levensfase of interesse? Baden in een zwemparadijs of boomstamwerpen? Laat je collega’s wel zelf kiezen als je gendergerelateerde discussies wilt vermijden. Opsplitsen is OK … maar sluit de dag wel altijd samen af, met bijvoorbeeld een relaxte BBQ.

Neem tijd voor elkaar

Bedoeling van een teambuilding is dat je eindelijk eens een moment krijgt om elkaar als individu en/of als groep beter te leren kennen. Wat iedereen wel apprecieert is voldoende tijd om met elkaar te praten zonder dat het over het werk hoeft te gaan. Plan voldoende tijd voor koffiepauzes, borreltijd en het afsluitend diner.

Enkel voor je collega’s

Hoor je bij de gelukkigen en sta je in voor de organisatie van de teambuildingdag? Hou jezelf geliefd en maak er geen familiedag van voor én partner én kinderen. Want dan kies je vanzelfsprekend activiteiten uit die leuk zijn voor kinderen. En zijn de collega's zonder kinderen ... gejost.

Hoe organiseer je dan wel een geslaagde teambuilding? Vraag ideeën op bij de collega’s. Niets zo leuk als effectief dat gaan doen wat je altijd al op je wishlist had staan.

Nog inspiratie nodig?

1. Spelen: Escape Game Teambuilding

Leer je team beter kennen door een Escaperoom bij bv. Out Of The Box in hartje Antwerpen of trek naar de gevangenis van Breda voor Prison Escape. Een spel waar je meteen ziet wie goed kan delegeren, organiseren, volgen, uitvoeren, of goed met stress om kan. Veel stress? Ontdek hier mijn tips om te ontstressen.

2. Trek in de natuur in: Teambuilding moerasparcours en blote voetenpad

Hou je van natuur en een fysieke uitdaging? Dan is het moerasparcours in Oudenaarde absoluut de moeite: over een wiegelbrugje, via paaltjes, door het woelige moeras via allerlei uitdagende hindernissen. Geen idee wat je erbij voor te stellen? Kijk hier naar de video.

Wie het wat rustiger wilt houden, kan ook voor het blote voetenpad kiezen. Wist je dat onze voetzolen 30.000 zenuwuiteinden tellen? Blootsvoets wandelen stimuleert bloedsomloop en hart en geeft een echte energieboost.

Ideaal voor wie in Brussel werkt, want de afstand van en naar Oudenaarde is nog goed te doen.

3. Toerist in eigen land: Teambuilding Dinant

Waarom niet een dagje op stap met je team? Al aan Dinant in de Maasvallei gedacht? Voor iedereen wat wils.

Geniet van het prachtige uitzicht vanaf de kabelbaan op weg naar de Citadel. Duik de grot “la Merveilleuse” in.Bezoek de Leffe abdij en het geboortehuis van onze Belgische Adolphe ‘saxofoon’ Sax. Of bewonder de rots Bayard tijdens een relaxte rondvaart op de Maas. Borrelen en bijpraten doe je in de nieuwe wijnbar Le Cerf Vert, open vanaf 12 juli. Proef er zeker Dinantse tapas: wildpaté, rillettes, of verse Ardeense worst.

4. Teambuilding Club Corporate

Teambuilding voor gevorderden. Ontdek Krav Maga om vervolgens de principes van deze verdedigingskunst te koppelen aan je business-strategie. Deze bijzondere teambuilding wordt gegeven door de voormalige CEO van InBev en Marie Jo, Ignace van Doorslaere.

Tip: Competitief ingesteld? Versterk je teamspirit door een thema

Organiseer een competitief spel met verschillende teams en geef carte blanche voor het thema en bijbehorende dresscode. Meestal leidt dit tot een hilarische verkleedpartij. Waardoor je collega’s de dagen voordien elkaar al weten te vinden en het samenhorigheidsgevoel alleen maar versterkt. Vergeet niet: eindig de dag altijd samen als één groep. Ideaal is een sportieve verzoening bij de avondmaaltijd.

Extra tip: valt de bedrijfsyoga in de smaak? Kies dan eens voor aerial yoga. Yoga in de lucht. Spannend en ontspannend tegelijk!

Veel plezier!

Hoe ziet jullie ideale teambuildingdag eruit? Waar wil je heen? Wat wil je doen?