Selecteer de juiste kandidaat voor de job

Auteur: By Julie van Partena Professional
Leestijd: 4min

Je selecteerde al op het juiste diploma en het aantal jaren ervaring. Maar dan? Op welke basis selecteer je de juiste kandidaat voor de job? En waarom zijn sommige werknemers waardevoller dan anderen? Op beide vragen is het antwoord: emotionele intelligentie.

Naast je IQ, maakt EQ wie je bent: Hoe je met emoties van jezelf omgaat, maar ook met die van anderen. Het zegt iets over hoe je tegen het leven aankijkt/in het leven staat en met (job-)uitdagingen omgaat. Niet onbelangrijk in het selecteren van de juiste kandidaat.

Daarom draaide ik het om: Welke werknemer wil je nooit meer kwijt? Over welke eigenschappen/deugden beschikt een waardevolle werknemer?

Getest en goedgekeurd. Hier is mijn spiekbrief voor het selecteren van de juiste kandidaat:

Passie

De juiste kandidaat of waardevolle werknemer werkt met plezier. Je zal ze niet snel horen zeggen: “dit staat niet in mijn contract”. Waardevolle werknemers werken vanuit overtuiging of met passie aan hun job. Ze voelen zich niet te goed, om - op het eerste zicht - onbelangrijke kleine klusjes te doen ‘omdat het niet bij hun status past’. Ook zijn ze vaak nieuwsgierig en willen ze blijven bijleren.

Moed

De juiste kandidaat is moedig genoeg om de gangbare orde van zaken diplomatisch en constructief in vraag te durven stellen. Daar waar andere werknemers de weg van de minste weerstand kiezen, de schouders ophalen en in stilte verder werken, heeft een waardevolle werknemer de moed om werkprocessen te aan te kaarten. Niet alleen tussen collega’s. Want vaak blijft het bij klagen. Maar ook met de leidinggevende, die voor verandering kan zorgen.

Zonder oordeel luisteren

De juiste kandidaat is bestand tegen conflicten. Ten eerste zoeken waardevolle werknemers geen conflicten op. Want conflicten zijn behoorlijke energieverspillers.
Ten tweede lopen ze er niet van weg. Want elk conflict is een mogelijkheid tot verbetering.
Ten derde gaan ze zich er niet ongevraagd mee moeien en kiezen ze geen partij. Want meestal hebben beide partijen gelijk. Elk heeft zijn waarheid. Bedoeling is om de waarheid ‘in het midden’ te vinden. Dat kan alleen maar als er zonder oordeel geluisterd wordt.

Eerlijk

Waardevolle werknemers zijn eerlijk met zichzelf. Ze zijn trots op hun verwezenlijkingen en zullen dat niet onder stoelen of banken steken. En dat mag: Ere  wie ere toekomt.
Evengoed geven hun eigen fout toe en zijn ze correct ten opzichte hun collega’s of leidinggevenden als er iets misloopt. Juist daarom bouwen ze vertrouwen op.

Focus

De juiste kandidaat laat zich niet gauw afleiden. Waardevolle werknemers houden zich bezig met hun job. Tegen studenten van de pilootopleiding zeggen ze: “Als het moeilijk wordt, moet je blijven vliegen”.

Uit onderzoeken na vliegtuigcrashes blijkt steeds dat het misliep wanneer de piloot zich bezighield met het bestuderen van het probleem, in plaats van de oplossing. Alle aandacht ging naar het probleem, in plaats van: het in de lucht houden van het vliegtuig.

Of het nu gaat over moeilijke weersomstandigheden of situaties waar je niets aan kan veranderen, lastige passagiers of medewerkers, of gekibbel over een nieuwe koffiemachine... Als het erop aankomt, onderscheiden waardevolle werknemers hoofdzaak van bijzaak en gaat alle aandacht naar hun job.

Positief ingesteld

Waardevolle werknemers zijn hoopvol en gedragen zich verantwoordelijk. Je zal ze niet snel horen zeggen: “dat is niet mijn fout”. Gebeuren er vaak dezelfde fouten in het team? Of bij dezelfde werkkracht? Dan is dat niet ‘allemaal de schuld’ van die ene collega. (Dat is nèt iets te gemakkelijk. En geef toe: nogal kinderachtig.)

De beste kandidaat is positief ingesteld en zoekt constructief mee naar oplossingen: een opleiding wegens veranderende jobinhoud, een extra werkkracht wegens tijdsgebrek of een efficiënter werkproces. Want de ketting is niet sterker dan de zwakste schakel. En uiteindelijk wil iedereen van het team trots zijn en goed werk afleveren.

Wie is voor jou een waardevolle werknemer? Op welke basis selecteer jij de beste kandidaat voor de job?

Ik ben benieuwd naar je reactie.