Partena Professional wint een Managerial Innovation Award op de NextGen Summit in Parijs

Auteur: Partena Professional (HR Services Provider)
Leestijd: 3min
Publicatiedatum: 25/11/2020 - 15:19
Laatste update: 01/09/2023 - 15:48

Brussel 26 november- Partena Professional is de grootste Belgische onderneming die het piramidemodel inruilde voor een volledig collaboratieve organisatie en aanpak. Deze organisatorische transformatie werd bekroond met een Managerial Innovation Award op de NextGen Summit in Parijs.

Meer info?

Ontdek Partena Professional via video!

Ik kijk meteen naar de video!

In 2018 beslist het management van Partena Professional om het traditionele piramidale organisatiemodel in te ruilen voor een collaboratieve organisatie.

Vanaf het moment dat we deze keuze gemaakt hebben, werd de hele organisatie grondig in vraag gesteld en hertekend. De verantwoordelijkheid in handen geven van diegenen die rechtstreeks waarde creëren voor de klanten staat centraal in deze aanpak. Meer wendbaarheid, transversaliteit, samenhang en autonomie binnen de onderneming om het aanbod van onze producten en diensten beter te ontwikkelen en om zo dicht mogelijk bij de behoeften van onze klanten te staan, daar draait het om”, licht Michel Halet, CEO van Partena Professional toe.

Momenteel werkt bijna 50% van de organisatie dagelijks op basis van dit nieuwe organisatiemodel. Eind 2021 zal dat voor 100% het geval zijn.

Maar zelfs nu al erkennen experts op het vlak van organisatorische transformatie de creativiteit en durf van Partena Professional. De toekenning van een Managerial Innovation Award op de NextGen Summit in Parijs is dus een mooie beloning voor het traject dat al werd afgelegd en moedigt aan om verder te gaan op de ingeslagen weg. Deze prijs benadrukt in het bijzonder de combinatie van een collaboratieve transformatie met een herziening van de servicemodellen voor de klanten. 

"Een grote stap die nog heel wat toekomstperspectieven biedt", Michel Halet, CEO van Partena Professional.

Deze tweedaagse conferentie verenigt topspecialisten op het gebied van nieuwe organisatiemodellen en ondernemingen van over de hele wereld die gekozen hebben voor collaborative governance.

De huidige crisis heeft de Partena Professional-groep ook gesterkt in de overtuiging dat dit nieuwe organisatiemodel relevant is.

In volle coronacrisis heeft deze nieuwe collaboratieve en adaptieve organisatie ons in staat gesteld om sneller te reageren. De teams hebben de situatie onmiddellijk en volledig autonoom in handen genomen door rollen te creëren die aan de omstandigheden zijn aangepast. Zo hebben we de voorwaarden om te telewerken sneller rond gekregen dankzij een manier van werken die in de hele organisatie op elkaar is afgestemd”, Michel Halet, CEO van Partena Professional.

Partena Professional is momenteel de grootste onderneming in België (aantal werknemers) die in zo’n globale en geïntegreerde transformatie gestapt is. Phusis is gespecialiseerd in de transformatie van organisaties en ondersteunt Partena Professional in deze belangrijke evolutie. De groep wil zo zijn globale prestaties verbeteren via een geslaagde combinatie van een verhoogd welzijn van de medewerkers, een grotere maatschappelijke impact en betere financiële resultaten van Partena Professional. 

Gerelateerde artikels