HR must read? Julie tipt je haar favoriete HR lectuur

Auteur: By Julie van Partena Professional
Leestijd: 5min

Zoals jullie weten, is één van mijn goede voornemens: blijven bijleren. Ik heb altijd een lijstje met titels die ik graag wil aanschaffen. Maar ook stapeltjes thuis en op het werk. Van boeken die ik recent aanschafte. Of die ik zo magistraal goed vind, dat ik ze graag bij me in de buurt hou.

‘HR Disrupted: It's time for something different’ van Lucy Adams

Bovenop de stapel. Niet nagelnieuw, maar wel zo nieuw dat het nog niet vertaald is in het Nederlands: het boek van Lucy Adams, voormalig HR Director van de BBC.

Volgens Adams is HR, zoals we het nu kennen, ten dode opgeschreven. En dringt de tijd voor een totaal nieuwe aanpak, gebaseerd op 3 pijlers:

Behandel je werknemers:

  1. als volwassen mensen, niet als kinderen

  2. als consumenten of klanten

  3. als mensen

Doen we dat dan nog niet?
Blijkbaar niet. Want de schrijfster belooft ons een serieuze aha-erlebnis na het lezen van het boek: Je doet iets op een bepaalde manier, en je was je er totaal niet bewust van. Vervolgens zie je in wat het voor jou en je organisatie betekent. Dankzij praktische tools, ideeën en technieken kan je meteen aan de grote verandering beginnen. En, niet onbelangrijk, het boek helpt je ook om deze nieuwe manier van denken te introduceren bij je collega’s.

‘12 sleutels voor duurzaam HRM’ door Peggy De Prins

Na Adams, stelt ook De Prins, doctor in de sociale wetenschappen, dat het tijd is voor verandering. “Duurzaam HRM is in. Strategisch HRM is out. Met het perspectief op langer werken, daagt de H(uman)-kant de hardere M(anagement)-kant uit. Strategisch HR-denken stuit op haar grenzen.

‘12 sleutels voor duurzaam HRM’ is een basisboek: erg toegankelijk met praktijkgerichte HR-sleutels binnen een theoretisch beleidskader. Na elke sleutel nodigt een duurzaamheidsvraag je uit tot zelfreflectie en discussie met collega’s. Concreet, praktisch en tegelijkertijd wetenschappelijk stevig verankerd. Een must!  

‘1001 antwoorden op stress en burn-out’ door dr. Luc Swinnen & D. Coeckelbergh

Ook Swinnen en Coeckelbergh schrijven vlot leesbaar én wetenschappelijk onderbouwd: over burn-out, stress en stretching.

Door de handige opbouw met Q&A-principe is het een praktische publicatie waarin al je vragen eindelijk beantwoord worden. Vragen zoals: Wat zijn de eerste signalen van een burn-out? Waar zoek je hulp tijdens een burn-out?  Hoe ga je om met mensen die burn-out maar aanstellerij vinden?Hoe gedraag je je na een burn-out?

Bij burn-out geldt nog meer dan bij elk medisch fenomeen: beter voorkomen dan genezen. Daarom is dit boek geschreven voor mensen met én zonder burn-out ervaring.

‘De bedrijfsatleet’ van K. Gonnissen en A. Goudsmet

Maximaal presteren, net als een atleet, is de kunst om je 3 batterijen ‘IQ’, ‘EQ’ en ‘fysieke weerstand’ opgeladen te houden. Want kennis alleen is niet genoeg voor optimale prestaties, ook het emotionele en het fysieke bepalen hoeveel energie je hebt om productief te zijn.

Je krijgt tips om de weerstand van de batterijen te verhogen en opgeladen te houden. Geen rocket science. Maar toch vergeet ik die goede gewoontes (link naar art 1 goede voornemens) telkens weer. En daarom is dit boek er echt eentje om regelmatig weer vast te pakken.  

Een kleine maar straffe tip uit het boek is bijvoorbeeld: schrap het woordje ‘niet’ uit je woordenschat. Probeer maar eens vandaag ;)

‘Who Moved My Cheese?’ Of ‘Wie heeft mijn kaas gepikt?’ van Dr. Spencer Johnson

Blijft goed! Het meesterwerkje van 1998, voor iedereen die het moeilijk heeft met verandering.

Want als we eerlijk zijn, worden we behoorlijk ongemakkelijk van verandering. Zowel in ons privé, als ons professioneel leven. Waarom toch? Omdat we geen controle hebben over hoe of wanneer verandering plaatsvindt. Verandering overkomt ons ineens.  

‘Who moved my cheese?’ is een parabel over muizen en hun heilige kaas.  Maar bovenal een bestseller, waar je zeer veel van kan leren:

Hoe anticipeer je op verandering? Hoe erken en accepteer je verandering op zo’n manier, dat het een positieve impact heeft op je werk, relaties en andere aspecten van je leven?

Leest als een trein. En is op één, of twee avonden uit. Maar laat een onvergetelijke indruk na.

Luister je liever dan je leest?

Kijk dan eens tussen mijn favoriete podcasts 

Wat zijn jouw favoriete HR boeken? Welke hebben een onvergetelijke indruk achtergelaten? En hebben je aanpak op het werk veranderd?

Ik ben benieuwd naar je reactie.