Great Place To Work

Auteur: By Julie van Partena Professional
Leestijd: 4min

Je hoorde wellicht al eens over Secretary Plus, Bell&Bo of EASI dat ze een ‘Best Place to Work’ zijn. Torfs staat ook dit jaar weer op nummer 1.

‘Best Places to Work’ zijn opgelijst door ‘Great Place to Work’. Als jouw bedrijf er al tussen staat, lucky you. If not, lees dan verder en ontdek wat Great Place to Work voor jou en team in petto kan hebben…

WAT IS ‘GREAT PLACE TO WORK’?

Een Great Place to Work© is een plek waar je vertrouwen hebt in de mensen met wie je werkt, waar je trots bent op wat je doet en plezier beleeft met je collega’s. Tja, wie wil daar nu niet werken?

Het Great Place to Work® Institute met als officiële partner, Vlerick Business School, is een internationale onderzoeks-, advies- en opleidingsinstelling met een missie: bedrijven helpen om een fantastische werkplek te creëren en in stand te houden via de ontwikkeling van een bedrijfscultuur gebaseerd op vertrouwen. Deze filosofie wordt vertaald in een wetenschappelijk onderbouwd model en basis voor een aantal tools waarmee ‘Great Place to Work’ de organisaties kan helpen.

WAT KAN 'GREAT PLACE TO WORK' VOOR JOUW BEDRIJF BETEKENEN?

De ‘Great Place to Work’ tools zijn er om je troeven en werkpunten als werkgever te identificeren. Ook ondersteunen ze je in de communicatie naar je mensen en begeleiden ze je in de ontwikkeling van je actieplan. Alle organisaties, uit welke branche dan ook, kunnen deze tools gebruiken:

·   De Trust Index© is een medewerkers-enquête die de ervaringen van je werknemers ten opzichte van hun werkplek blootlegt.

·   De Culture Audit© is een bevraging die het werkklimaat, HR-beleid en personeelspraktijken binnen je organisatie in kaart brengt.

·   De Trust Audit© bestaat uit een aantal focusgroepen met je medewerkers, om te de diepere dynamieken achter werknemers(on)tevredenheid te onderzoeken.

GELUKKIGE WERKNEMERS? EEN ENGAGEMENT OP LANGE TERMIJN

Great Place to Work© gaat voor verbetering op lange termijn. Je start met een voor jou uitgetekend traject waar je stap voor stap begeleid wordt door één van de onderzoekers van de Vlerick Business School, waar Great Place to Work mee samenwerkt. Zo ga je effectief aan de slag met je resultaten binnen je cultuur en je eigen HR-praktijken.

Great Place to Work verricht als internationaal instituut wereldwijd onderzoek over de Best Workplaces in meer dan 45 landen, op basis van gegevens van meer dan 10 miljoen medewerkers.

Zoveel input. Zoveel ervaring. Zoveel kennis. Dat kan niet anders dan leerrijk zijn!

WAT DOET ‘GREAT PLACE TO WORK’? BEST PRACTICES VAN THE BEST DELEN

Eigenlijk ligt de focus van Great Place to Work op het analyseren en inzicht krijgen in de sterke en zwakke punten van bedrijven die, zoals ze het zelf omschrijven: ‘streven naar een mensgerichte organisatiecultuur’.

Ze doen dit door het delen van gegevens, analyses, aanbevelingen en andere hulpbronnen in de vorm van evenementen, peer networking, onderzoek en publicaties die elke organisatie of bedrijf in elke willekeurige sector waar ook ter wereld kan helpen om dit tot stand te brengen.

Je aansluiten bij de lijsten Best Workplaces voor bedrijven met meer dan 500 werknemers en bedrijven met minder dan 500 werknemers (staat jouw bedrijf er al bij?) is de eerste stap. Want zo verzamelt Great Place to Work alle onderzoeksgegevens, die ze dan weer gebruiken om andere organisaties en bedrijven te helpen en te laten leren van de beste voorbeelden bij het verbeteren van de werkomgeving.

EEN SOCIALE BEWEGING DIE GAAT VOOR EEN BETERE SAMENLEVING

Anders dan andere corporate clubjes, is Great Place to Work uniek in haar missie en kennen ze geen concurrenten. Ze geloven in het veranderen van de kwaliteit van het werkleven voor alle werknemers overal ter wereld. En zijn daarmee pioniers van een sociale beweging die naar een betere maatschappij streven.

Benieuwd naar meer? Hier snuif je de sfeer alvast op.

Iets voor jouw bedrijf? Meld je hier aan.  

Wat is jouw ervaring met Great Place to Work?

Vertel me er alles over.

Gerelateerde artikels