De « Employee Central Payroll »-oplossing: game changer op de markt van het HRIS

Auteur: Partena Professional (HR Service Provider)
Leestijd: 3min

Meer weten over onze 'Employee Central Payroll'?

Hier lees je er alles over

 

‘Employee Central Payroll’ is een geïntegreerde oplossing voor het beheer van al uw HR-processen, inclusief de payroll. Met deze performante en kwaliteitsvolle tool bespaart u tijd en middelen, en biedt u uw onderneming en medewerkers een unieke ervaring op de Belgische markt.

Uniek in België

Aanwerving, ondertekening van het contract, evaluatieproces, opleidingen, loonfiches, vakanties en zelfs tevredenheid van de medewerkers: voortaan kunt u alles op een vlotte en toegankelijke manier beheren vanop uw smartphone, dankzij de geïntegreerde oplossing die Persolis en Partena Professional speciaal ontwikkelden voor de Belgische markt.

Diensten van een sociaal secretariaat in combinatie met een globale oplossing

‘Employee Central Payroll’ is een game changer op de markt. Tot op vandaag maakt de payroll geen integraal deel uit van een HRIS-oplossing (Human Resources Information System), behalve dan voor zeer grote bedrijven die in een volledige, ter plaatse geïnstalleerde SAP-oplossing kunnen investeren (met servers, software, ad-hocontwikkeling, enz.). Dankzij onze cloudoplossing kunnen we de kaarten herschudden door alle diensten aan te bieden van een sociaal secretariaat, in combinatie met een globale oplossing in ‘pay-as-you-use’-modus. “Historisch gezien werd het loon vroeger gescheiden van de rest”, onderstreept Geoffrey Schoenaers, commercieel directeur van Partena Professional.

Hefbomen voor toegevoegde waarde

Met deze unieke tool op de Belgische markt kunnen werkgevers automatisering en informatisering inzetten als hefbomen om toegevoegde waarde te creëren, en dit vanaf 500 werknemers. De oplossing is geschikt voor zowat alle sectoren: retail en grootdistributie, hoger en universitair onderwijs, bank en verzekeringen, telecom en IT, industrie ...

Van de vakantieaanvraag op papier naar de mobiele app

“Dit is een uitstekend voorbeeld van digitalisering. In HR verloopt het eenvoudige proces van vakantieaanvragen vaak nog erg rudimentair. En we hebben het nog niet over de voortdurende controles om zeker te zijn dat de informatie van de manager de payroll bereikt, en dit terwijl er een automatiseringstool bestaat. De HR-verantwoordelijken besparen tijd die ze kunnen gebruiken om de attractiviteit en verdere ontwikkeling van de Human Resources te bewaken”, legt Stéphane Scaillet, CEO van Persolis, uit.

Ergonomische en moderne software

De keuze voor een moderne en ergonomische software voor de werknemer wordt vaak als een troef beschouwd, die een dynamisch en attent HR-beleid weerspiegelt. Heel wat ondernemingen hebben tijdens de gezondheidscrisis de tijd genomen om na te denken over hun manier van werken. Het gebruik van de ‘Employee Central Payroll’-oplossing is ongetwijfeld een van de troeven die bijdraagt aan hun imago. Marktonderzoeken voorspellen over de komende vijf jaar een jaarlijkse groei van 10%.

De digitale maturiteit van de onderneming verhogen

“Naast de tijd en energie die de HR-teams elke maand uitsparen, ligt een van de grote voordelen van deze oplossing in het feit dat ze aangepast is aan de Belgische markt, maar tegelijk gebaseerd is op de R&D van SuccessFactors. Met andere woorden, het beste op wereldniveau op het vlak van gegevensinzameling, ergonomie en toegankelijkheid. Door de tool schakelt de maturiteit van de onderneming al snel een niveau hoger’, vervolgt Stéphane Scaillet.

“Er ontstaan dynamische contacten”

De ‘Employee Central Payroll’-oplossing is sinds begin 2021 beschikbaar in run, en wordt momenteel in vier grote ondernemingen op Belgische bodem gebruikt, na een voorbereidingsperiode van vier tot zes maanden. “Dat is niet langer dan het gebruik van eerdere generaties van tools voor andere behoeften. Maar in dit geval ontstaan er meer dynamische contacten tussen werknemers, managers en werkgever dan vroeger toen het onbenut terrein was. Een win-winsituatie voor iedereen”, besluit Geoffrey Schoenaers.

Gerelateerde artikels