Besparen door telewerk: kan dat?

Auteur: Partena Professional (HR Service Provider)
Leestijd: 4min

Zorgt meer telewerk voor extra uitgaven of is het een fikse kostenbesparing?

Mark Aerts en Sonja Palmans van IT-dienstenleverancier EuroSys zetten de kosten en de baten van zes maanden telewerk op een rij.

‘’In de eerste maand van de lockdown daalden de kosten voor onderhoud en brandstof voor ons wagenpark tot een derde van wat we gewend waren’

Sonja Palmans, financieel directeur EuroSys

IT-dienstenleverancier EuroSys had al ervaring met telewerk. Daardoor kon het bedrijf snel schakelen bij het begin van de eerste coronagolf. Collega’s die vaak bij klanten langsgingen, kregen de opdracht om het werk zoveel mogelijk vanop afstand op te volgen en alleen als het niet anders kon ter plaatse te gaan.

 

‘De balans na zes maanden telewerk is positief’, zegt financieel directeur Sonja Palmans. ‘We willen er ook na de coronacrisis mee verder gaan. Waar we vroeger een dag per week telewerk toelieten, zal dat naar drie of vier dagen per week evolueren. Voltijds telewerk zien we niet zitten. Daar zou de bedrijfscultuur en de teamspirit te veel onder lijden.’ (*)

Minder kosten

Dat meer telewerk de mobiliteitskosten zou drukken, bleek na enkele weken. Minder bedrijfswagen op de baan betekent minder kosten voor onderhoud en brandstof.

Palmans: ‘In de eerste maand daalden die kosten tot een derde van wat we gewend waren. De maanden daarna zaten we rond de helft.’

Omdat er minder collega’s naar kantoor kwamen, snoeide EuroSys in het aantal beschikbare werkplaatsen. ‘Normaal bezetten we met onze zeventig medewerkers vier verdiepingen’, zegt commercieel directeur Mark Aerts.(*)

‘Nu is dat herleid tot één. Op termijn, als we met telewerken doorgaan, zullen we een kleinere locatie overwegen. Dan betalen we minder voor de huur, de elektriciteit en de verwarming.’

De grootste besparing van telewerk zit volgens Aerts in de indirecte kosten. ‘De voorbije maanden hebben we met zijn allen heel wat minder tijd (en dus ook geld) verspild aan wachten. We stonden niet stil in de files, vergaderingen gingen op exact de afgesproken momenten door, tussendoor werden we niet afgeleid door collega’s… Ik merkte een enorme toename qua efficiëntie.’

 

Meer kosten  

Maar telewerk zorgt ook voor extra uitgaven, bijvoorbeeld voor bureau- en IT-materiaal. Om hun job in de best mogelijke omstandigheden te kunnen doen, hebben werknemers thuis een goed uitgeruste werkplek nodig.

‘Sommige collega’s vragen een extra computerscherm, anderen een ergonomische bureaustoel’, zegt Palmans. ‘Ook de internetverbinding moet top zijn.’

Op dit vlak hebben werkgevers twee mogelijkheden: ofwel kopen ze het materiaal voor thuis zelf aan, ofwel voorzien ze een forfaitaire kostenvergoeding – belastingvrij tot een bedrag van maximum 129,48 euro per maand –, waarmee de werknemers de investeringen zelf kunnen doen.

Door de toegenomen fysieke afstand zullen werkgevers misschien ook extra geld moeten budgetteren voor teambuildingactiviteiten. EuroSys plant een Scavenger Hunt, een speurtocht die werknemers in groep, al dan niet vanop afstand, kunnen uitvoeren.(*)

Slotsom

Stellen dat telewerken helpt om te besparen, vinden Aerts en Palmans te kort door de bocht. Hoewel het sommige kosten vermindert, duiken er ook nieuwe kosten op. Telewerk enkel en alleen als besparingsmaatregel invoeren, is geen slimme zet.

(*)Noot: sinds 2 november 2020 geldt er in heel België een algemene lockdown. Voor meer informatie over de geldende coronamaatregelen raadpleeg ons Coronadossier.

Gerelateerde artikels