Bedrijfsgroei

Auteur: Partena Professional (Legal expertise)
Leestijd: 3min

Stimuleer en versterk uw bedrijfsgroei

Uw bedrijf loopt als een trein en is in volle expansie. Mooi zo! Nu komt het erop aan om uw bedrijfsgroei optimaal te beheren en niet te laten ontsporen …

Richt een vennootschap op

Hebt u nog altijd het statuut van een natuurlijke persoon? Waarom geen vennootschap oprichten? Zo maakt u een onderscheid tussen uw privévermogen en dat van uw zaak. Uw winst? Fikse voordelen op fiscaal, juridisch én economisch vlak!

Al overwogen om in zee te gaan met zakenpartners nu uw bedrijf in expansie is? Vennoten – natuurlijke of rechtspersonen – geven uw bedrijfsgroei een boost.

Neem personeel in dienst

Groeit het werk u boven het hoofd? Hulp nodig om uw klussen te klaren? Misschien is dit het moment om mensen aan te nemen.

Optimaliseer uw statuut

Bedrijfsgroei betekent ook meer winst en omzet. Waak erover dat u het leeuwendeel van uw grotere verdiensten opstrijkt. Hoe? Door optimalisatie van uw inkomsten!

Financier uw groei

Bij (snel-)groeiende kmo’s ziet de bedrijfsleider zich vaak verplicht om naar nieuwe financiële middelen te zoeken. Kmo’s hebben doorgaans moeilijker toegang tot de kapitaalmarkten dan grotere structuren. Lenen is soms moeilijker, waar kapitaalinbreng een alternatief biedt.

Steeds meer kmo’s staan open voor investeringsmogelijkheden afkomstig van investeringsmaatschappijen, participatiefondsen of crowdfunding. Het is belangrijk dat een bedrijfsleider begrijpt wat er gebeurt met de financiële structuur van zijn bedrijf en wat er mee zou kunnen gebeuren. Daarom mag hij niet aarzelen om zich tot cijferprofessionals te richten.

Houd stand in moeilijke tijden

Tijdens uw bedrijfsgroei zijn financiële en economische kopzorgen haast onvermijdelijk. Zelfs de briljantste onderneming wordt weleens geconfronteerd met rode cijfers en zwarte dagen. Maakt u harde tijden mee? Dan komt het erop aan om u goed te laten adviseren. Zo bent u er snel weer bovenop.

Nog vragen over uw bedrijfsgroei? Met het advies van onze doorgewinterde experts staat uw bedrijf sterker.

Gerelateerde artikels