BEABEE, hét netwerk voor vrouwen

Auteur: By Béa Ercolini en Dominika Herzig
Leestijd: 5min


BEABEE
 is geen puur zakelijk netwerk, maar een club die vrouwen op een holistische manier bekijkt en waarin zowel business als being een plaats hebben. Het werk komt er aan bod, maar je krijgt er net zo goed informatie over digitaal zakendoen, lifestyle, …


4 pijlers die het verschil maken

  • Een fysieke uitvalsbasis: het hoofdkwartier is een stijlvol herenhuis op de Louizalaan

  • Een goedgevuld en heel divers programma: per week worden 1 tot 3 evenementen georganiseerd, op 4 verschillende momenten: business breakfasts, lunches met info over actuele topics, praktische workshops in de namiddag en glamoureuze diners waar ook mannen welkom zijn

  • Mentorschap: elk lid kan rekenen op 10 uur coaching van Béa en Dominika

  • Een beauty room: als lid word je hier echt in de watten gelegd

Twee oprichtsters, met elk hun eigen specialiteit

Dominika helpt vrouwen om hun ideeën uit te voeren en zich steeds verder te ontwikkelen. Ze bekijkt samen met de onderneemsters hoe ze zich kunnen blijven verbeteren. Béa staat voor empowerment: ze helpt vrouwen om steviger in hun schoenen te staan en een groter gevoel van eigenwaarde te krijgen.

Béa en Dominika beseffen dat ze elkaar versterken en willen hun gezamenlijke kennis delen via het mentorschap dat ze aanbieden. Concreet komt dit erop neer dat ze met elk lid eerst een uur in gesprek gaan, waarna een persoonlijk mentor-traject van 10 uur wordt uitgetekend, op basis van de noden en verwachtingen van de onderneemster.

Specifieke visie op het ondernemerschap in een KMO

BEABEE is het eerste bedrijf van Béa. Ze beseft dat ze in een dergelijke kleine structuur meerdere petjes moet dragen. Haar motto om dit tot een goed einde te brengen? Gebruik je energie niet om anderen van je idee te overtuigen, zoals dikwijls in grote bedrijven het geval is, maar wel om echt iets van jezelf op te bouwen.

Dominika wil dan weer zo snel mogelijk af van de rem die op ondernemerschap staat. Voor haar is een KMO een kans om je te ontwikkelen en draait alles rond drijfveer en goesting. Zij beschouwt een KMO als een kracht die in de toekomst garant zal staan voor innovatie en efficiëntie.

Wat kan vrouwen tot ondernemen aanzetten?

Volgens Béa zijn de voornaamste drijfveren het feit dat je als onderneemster zelf je uren kan kiezen en je je eigen baas kan zijn. Daarnaast wijst ze erop dat iets zelf opbouwen veel voldoening kan geven aan de vele creatieve, hoogopgeleide en dus competente vrouwen op de Belgische arbeidsmarkt. Dominika is ervan overtuigd dat ondernemen in België eigenlijk vrij makkelijk is. Ze vindt het ook wel belangrijk dat het begrip ‘slagen’ herbekeken wordt: wie zichzelf een loon kan uitbetalen en gelukkig is in haar job, is voor haar al geslaagd als ondernemer.

Waarom lid worden van een club?

Een degelijke opleiding en een goede job zijn onontbeerlijk voor wie wil slagen op professioneel gebied. Maar volgens Emilie Duchêne, ontwerpster van de unieke en gepersonaliseerde juwelen van THEA Jewelry, mag het belang van netwerken ook niet onderschat worden. Deze jonge onderneemster is meter van BEABEE en beklaagt het zich nog steeds dat ze in de begindagen van haar eigen bedrijf niet kon terugvallen op een netwerkclub zoals BEABEE.

De sterkte van een netwerk

Volgens Emilie speelt ondernemerschap een belangrijke rol in je persoonlijke groei. Het is voor haar dan ook essentieel om je als ondernemer goed te omringen met mensen met verschillende visies.  Als startende ondernemer heeft ze zo veel geleerd bij het Netwerk Ondernemen Brussel.

Zinvolle ontmoetingen

Emilie vindt het leuk dat BEABEE aandacht heeft voor zaken, maar ook ruimte maakt voor inspiratie en de persoon achter de ondernemer. Deze aanpak wijkt af van andere netwerkclubs, die vaak erg mannelijk zijn en een politiek tintje hebben. Emilie hecht veel belang aan synergie en daarbij zijn de ervaringen van de andere leden verrijkend, wat BEABEE voor haar een heel zinvol project maakt.

5 tips van BEABEE om met succes te ondernemen

  • Vertrouw op jezelf en op je kunnen, onderschat jezelf niet.

  • Blijf kalm en koelbloedig in alle omstandigheden.

  • Wees je heel bewust van waarom je onderneemt en erken je sterke punten.

  • Geef niet op na een tegenslag, maar begin telkens opnieuw met verse moed. Van je tien goede ideeën is er vast wel eentje dat zal slagen.

  • Omring je met de juiste mensen en vraag raad. Maak volop gebruik van de incubatoren en van alle mogelijke startersprogramma's.

Ook bij Partena Professional kan je terecht voor begeleiding in ondernemerschap.

Neem contact op en krijg raad van de beste experts!