4 zaken die u zo snel mogelijk moet doorgeven aan uw payroll consultant

Auteur: Partena Professional (HR expertise)
Leestijd: 2min

Om ervoor te zorgen dat uw Sociaal Secretariaat alle loonberekeningen correct uitvoert en u zo goed mogelijk ondersteunt, zijn er een aantal zaken waar u extra aandacht aan moet besteden.

Katrien Binst, Payroll Consultant in Aalst geeft hierbij een overzicht:

De Dimona is de aangifte van iedere indiensttreding en uitdiensttreding van een werknemer bij de RSZ. Ze is verplicht voor alle werkgevers uit de publieke en de private sector.

Voor een nieuwe werknemer moet u dit regelen voordat hij in dienst treedt. Bij iemand die uit dienst gaat, brengt u de dimona in orde ten laatste de eerste werkdag volgend op de effectieve stopzetting van de werkrelatie. Partena Professional kan dit voor u in orde brengen.

Weet u vooraf al exact wanneer de werknemer in dienst of uit dienst gaat? Dan kunt u de aangifte al op voorhand doen. Zo bent u zeker dat u ze niet vergeet.  

  • Geef alle wijzigingen aan de gegevens van uw werknemers tijdig door

Vergeet niet de wijzigingen in burgerlijke staat van uw werknemers door te geven aan uw payroll consultant. Dit kan een invloed hebben op de loonberekening. Ook adreswijzigingen zijn belangrijk, zeker in het geval van een ontslag of een controle door een controlearts.  

  •  Vraag de vakantieattesten van nieuwe werknemers op

Vraag bij een nieuwe indiensttreding zeker de vakantieattesten van uw nieuwe werknemer op. Een bediende ontvangt deze van zijn vorige werkgever. Een arbeider krijgt deze van de kas van de jaarlijkse vakantie. Op basis van deze attesten kunnen wij het vakantierecht berekenen en een eventuele afrekening maken.  

  • Bezorg ons de borderellen van uw groepsverzekering

Bent u een groepsverzekering aangegaan voor jouw medewerkers? Vergeet dan zeker niet de borderellen van de verzekering aan uw payroll consultant te bezorgen. Op de patronale bijdrage van de groepsverzekering moet namelijk 8,86% RSZ-werkgeversbijdrage betaald worden. Dit moet ook aangegeven worden bij de RSZ. Uw payroll consultant heeft de borderellen nodig om dit correct te kunnen berekenen. Geef ze ons tijdig door, zo vermijdt u regularisaties.

 

 

Gerelateerde artikels