2020 wordt een jaar van duurzaam management

Auteur: Julie (coach HR voor KMO)
Leestijd: 2min

Voor 2020 wens ik jullie veel goesting en energie om aan duurzaam management te doen, om empowerment & groei op te nemen in jullie visie en dagelijkse uitvoering en een slimme aanpak van jullie talent management. 

In het teken van duurzaam management onderzoeken we dit jaar, hoe het met de gezondheid van uw werknemers is gesteld. Want gelukkige en gezonde werknemers zijn essentieel voor een goede werking van uw organisatie. Hoe kan vitaliteitsmanagement u daarbij helpen?

Empowerment & groei staat in het teken van verandering, maar het mag een constante zijn. We onderzoeken hoe 360°-feedback ons veel betere inzichten geeft, dan klassieke feedback. Ook komt u te weten welke onbewuste factoren meespelen, wilt u man en vrouw gelijke groeikansen naar de top gunnen.

Ten slotte spitsen we ons toe op talent management. Want na selectie en opleiding wilt u uw human capital zo lang mogelijk houden. Wat kan u tijdens onboarding al doen om ervoor te zorgen dat je werknemers u langer trouw blijven? Kan u meten en weten hoe tevreden uw werknemers zijn? En wat doet u bij slechte resultaten? Hoe zorgt u voor meer werknemersbinding op lange termijn? Zijn de voordelen van flexibele verloning voor werknemers even gunstig voor werknemers?  

Dat en veel meer inspirerende ideeën, HR-trends en praktische oplossingen vindt u het komende jaar hier online of in je mailbox. Zo blijft u helemaal bij en kan u uw HR-uitdagingen vlot de baas.  

Op een gelukkig en gezond, waardevol en duurzaam 2020. 

Julie
Coach RH voor KMO

Gerelateerde artikels