Wijziging nacebel-code voor zonnecentra en centra voor lichamelijk welzijn vanaf 01/03/2017

Auteur: SmartStart
Datum:

Tot 28/02/2017 werd de activiteit van de zonnecentra in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO) hernomen met de code 9601001. Deze code omvatte ook diensten die gelinkt zijn aan het lichamelijk welzijn, geleverd in inrichtingen voor thalassotherapie, kuuroorden, Turkse baden, sauna’s, stoombaden, massagesalons, enz.

Sedert 1 maart 2017 bestaat deze code niet meer en wordt deze vervangen door 2 nieuwe nacebel-codes:

  • Code 9604002 voor de zonnecentra.
  • Code 9604003 voor diensten gelinkt aan het lichamelijk welzijn, verleend in inrichtingen voor thalassotherapie, kuuroorden, Turkse baden, sauna’s, stoombaden, massagesalons, enz.

Deze codes moeten nu dus gebruikt worden voor elke nieuwe inschrijving van deze activiteiten in de KBO.

Ondernemingen die deze activiteiten al van voor 1 maart 2017 uitoefenen en hernomen werden onder de code 9604001, moeten de toevoeging van deze nieuwe codes vragen aan de beheerdienst van de KBO, via een specifiek formulier dat ter beschikking is op de site van de FOD Economie.

Voor uitbaters van zonnecentra kan deze aanvraag kosteloos gebeuren tot 30/04/2017, bij de KBO. Vanaf 1/05/2017 zal het verplicht zijn om de wijziging van de nacebel-code te vragen via het ondernemingsloket.

Voor de welzijnscentra (diensten gelinkt aan het lichamelijk welzijn, verleend in inrichtingen voor thalassotherapie, kuuroorden, Turkse baden, sauna’s, stoombaden, massagesalons, enz.) kan u op elk ogenblik de toevoeging van deze nieuwe code kosteloos vragen aan de beheerdienst van de KBO.

Maak het u gemakkelijker en doe een beroep op Smartstart, het ondernemingsloket van Partena Professional!

Onze experts staan ter beschikking om zo snel mogelijk de nodige stappen uit te voeren bij de Kruispuntbank van ondernemingen. Deze dienst is beschikbaar voor 44 euro (BTW niet inbegrepen).

Contacteer ons via back.office.eol@start.partena.be

Auteur: SmartStart

22/03/2017