Vlaamse aanwervingsincentive voor langdurig werkzoekenden: webformulier beschikbaar

Auteur: Els Poelman
Datum:

Aanwerving van een langdurig werkzoekende geeft onder bepaalde voorwaarden recht op een premie van de Vlaamse overheid. Die premie aanvragen is nog niet mogelijk, maar werkgevers kunnen zich al online registreren.

In een Infoflash van 14 februari zijn we uitgebreid ingegaan op deze nieuwe incentive.

De aanvraag van de incentive zal verplicht elektronisch gebeuren,  individueel per betrokken werknemer. De Vlaamse overheid werkt volop aan de online toepassing, die beschikbaar wordt vanaf medio april. Dat is nog tijdig, want er is een aanvraagtermijn van drie maanden en voor aanwervingen in de periode januari-februari begint die pas te lopen op 1 maart.

In afwachting heeft het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE) een webpagina gelanceerd met informatie over de aanvraagprocedure en met een webformulier, waarin de werkgever zijn coördinaten kan registreren.  Op basis van zo’n ingevuld formulier zal de werkgever verwittigd worden wanneer de online toepassing actief wordt.

Het is in elk geval raadzaam het webformulier te gebruiken. De aanvragen kunnen dan ingediend worden van zodra technisch mogelijk.

Ga naar www.werk.be, online diensten, aanwervingsincentive voor langdurig werkzoekenden (AWI).

Auteur: Els Poelman

02/03/2017