Terreurdreiging: gevolgen voor de uitvoering van de arbeidsovereenkomst – update!

Auteur: Catherine Legardien
Datum:

Door de maatregelen die wegens de terreurdreiging genomen werden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in Vilvoorde kunnen sommige werknemers hun werk niet uitvoeren. Dit kan met name te wijten zijn aan de sluiting van hun onderneming, de onderbreking van een aantal delen van het openbaar vervoer of de sluiting van de scholen.

Volgens de persberichten van de minister van Werk (Kris Peeters) en van de RVA zou tijdelijke werkloosheid wegens overmacht kunnen worden ingeroepen voor de werknemer waarvan de arbeidsovereenkomst niet kan worden uitgevoerd om bovenstaande redenen. De werknemer zou daarom een werkloosheidsuitkering kunnen genieten.

In de persmededeling van Kris Peeters wordt echter gepreciseerd dat de overmacht enkel kan worden ingeroepen als het niet mogelijk is de werkprestaties op een andere locatie uit te voeren (andere werf, winkel, kantoor, enz.) of aan telewerk te doen.

Bovendien zal de uitkering tijdelijke werkloosheid wegens overmacht alleen worden uitbetaald als de werknemer tijdelijk werkloos is gesteld voor alle uren van de dag in kwestie.

U vindt meer info op de website van de RVA.

Bron: http://www.rva.be/nl/persberichten.

Auteur: Catherine Legardien

24/11/2015

De website van Partena Professional is een kanaal om informatie in een begrijpelijke vorm ter beschikking te stellen aan aangesloten leden en niet-leden.

Partena Professional streeft er naar actuele informatie aan te bieden en deze informatie wordt met de grootste zorg samengesteld (onder andere in de vorm van Infoflashes).

Maar aangezien de sociale en fiscale wetgeving voortdurend in beweging is, kan Partena Professional geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden inzake de juistheid, het up-to- date zijn of de volledigheid van de informatie die via deze website werd geraadpleegd of uitgewisseld.

Verdere bepalingen kunnen worden nagelezen in onze algemene disclaimer die van toepassing is bij elke raadleging van deze website. Door deze website te raadplegen, aanvaardt u uitdrukkelijk de bepalingen van deze disclaimer. Partena Professional kan de inhoud van deze disclaimer eenzijdig wijzigen.