Terreurdreiging: gevolgen voor de uitvoering van de arbeidsovereenkomst – update!

Auteur: Catherine Legardien
Datum:

Door de maatregelen die wegens de terreurdreiging genomen werden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in Vilvoorde kunnen sommige werknemers hun werk niet uitvoeren. Dit kan met name te wijten zijn aan de sluiting van hun onderneming, de onderbreking van een aantal delen van het openbaar vervoer of de sluiting van de scholen.

Volgens de persberichten van de minister van Werk (Kris Peeters) en van de RVA zou tijdelijke werkloosheid wegens overmacht kunnen worden ingeroepen voor de werknemer waarvan de arbeidsovereenkomst niet kan worden uitgevoerd om bovenstaande redenen. De werknemer zou daarom een werkloosheidsuitkering kunnen genieten.

In de persmededeling van Kris Peeters wordt echter gepreciseerd dat de overmacht enkel kan worden ingeroepen als het niet mogelijk is de werkprestaties op een andere locatie uit te voeren (andere werf, winkel, kantoor, enz.) of aan telewerk te doen.

Bovendien zal de uitkering tijdelijke werkloosheid wegens overmacht alleen worden uitbetaald als de werknemer tijdelijk werkloos is gesteld voor alle uren van de dag in kwestie.

U vindt meer info op de website van de RVA.

Bron: http://www.rva.be/nl/persberichten.

Auteur: Catherine Legardien

24/11/2015