Partena Professional sluit partnerschap af met P&V Verzekeringen om haar klanten een POZ aan te bieden

Auteur: Partena Compass
Datum:

Partena Professional beroept zich op de expertise en ervaring van P&V Verzekeringen om een nieuw pensioenproduct aan te bieden aan zelfstandigen zonder vennootschap: de Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ). Vanaf 1 juli 2018 kunnen namelijk ook zelfstandigen zonder vennootschap hun bovenwettelijk pensioen uit de tweede pijler aanvullen. En dat aan voordelige fiscale voorwaarden.


POZ: extra mogelijkheid om fiscaal voordelig een pensioen op te bouwen

Naast hun wettelijk pensioen kunnen alle zelfstandigen een pensioen opbouwen in de tweede pijler via een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ). Daarentegen hadden enkel zelfstandigen met een vennootschap en bedrijfsleiders voorheen nog een extra optie om hun pensioen aan te vullen: met de Individuele Pensioentoezegging (IPT).

Met de invoering van de POZ valt die discriminatie weg. Ten eerste wordt sparen aangemoedigd door de overheid via een belastingvermindering. Daarnaast zorgen de jaarlijks gestorte premies voor een mooie spaarpot waar de zelfstandige zonder vennootschap later van kan genieten in de vorm van een pensioenkapitaal. Als kers op de taart zijn de premies niet alleen fiscaal aftrekbaar, maar kunnen ze ook het VAPZ van de zelfstandige aanvullen. Die spaart dus meer, en betaalt minder.

Verschillende spaarformules: zekerheid of wat meer risico

Sparen voor een aanvullend pensioen kan via verschillende spaarformules. Wie zekerheid wil, kiest best voor een tak 21-oplossing. Die garandeert een gewaarborgd rendement met mogelijke winstdeelname. Wie een potentieel hoger rendement nastreeft, gaat best voor een tak 23-verzekering. Het rendement hangt af van een beleggingsfonds, maar hier is geen kapitaalsgarantie. Ten slotte kan je ook kiezen voor een combinatie van tak 21 en tak 23.

Ethisch beleggen met Funds for Good

Beleggen en tegelijkertijd een sociaal project steunen, zonder aan rendement in te boeten, kan met het beleggingsfonds Funds for Good. Via Funds for Good Philantropy schenkt Funds for Good 50% van haar eigen winst (met een minimum van 10% van haar inkomsten) om leningen op eer (intrestvrije leningen van het eigen vermogen) toe te kennen aan werkzoekenden als aanvulling op een microkrediet van één van haar microfinancieringspartners.

Zo biedt Funds for Good werklozen de kans hun eigen job te creëren, te starten als zelfstandige en opnieuw een plaats te veroveren op de arbeidsmarkt. Daarnaast investeren de medewerkers zelf 25% van hun tijd in dit sociaal project.

Interesse?

Ben je een zelfstandige zonder vennootschap, minstens drie jaar actief en in orde met je sociale bijdragen? En heb je een inkomen hoger of gelijk aan 35.000 euro? Dan kan de POZ interessant zijn voor jou. Klik hier voor meer informatie.

Wil je een extra pensioenkapitaal opbouwen op een fiscaal interessante manier? Vul dan snel dit onlineformulier in. Een P&V-adviseur zal je contacteren en een vrijblijvende offerte aanbieden op maat van je persoonlijke situatie. Twijfel niet en profiteer nu van de voordelen van dit nieuwe spaarproduct!

Bouw bovenop het VAPZ een volwaardig aanvullend pensioen op met de POZ. Een POZ kan afgesloten worden door:

  • zelfstandigen zonder vennootschap (en hun meewerkende partners)
  • die minstens drie jaar actief zijn
  • in orde zijn met hun sociale bijdragen
  • een inkomen hebben van minstens 35.000 euro per jaar

Auteur: Partena Compass

09/04/2018

De website van Partena Professional is een kanaal om informatie in een begrijpelijke vorm ter beschikking te stellen aan aangesloten leden en niet-leden.

Partena Professional streeft er naar actuele informatie aan te bieden en deze informatie wordt met de grootste zorg samengesteld (onder andere in de vorm van Infoflashes).

Maar aangezien de sociale en fiscale wetgeving voortdurend in beweging is, kan Partena Professional geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden inzake de juistheid, het up-to- date zijn of de volledigheid van de informatie die via deze website werd geraadpleegd of uitgewisseld.

Verdere bepalingen kunnen worden nagelezen in onze algemene disclaimer die van toepassing is bij elke raadleging van deze website. Door deze website te raadplegen, aanvaardt u uitdrukkelijk de bepalingen van deze disclaimer. Partena Professional kan de inhoud van deze disclaimer eenzijdig wijzigen.