Partena Professional en Hudson tillen salarispositionering samen naar een hoger niveau

Datum:

Twee belangrijke HR-experten bundelen hun complementaire diensten in payroll (Partena Professional) en in salarisbenchmarking (Hudson). Door die unieke samenwerking kunnen hun klanten-werkgevers de marktcompetitiviteit van de lonen van talentvolle medewerkers perfect analyseren op basis van kwalitatief hoogwaardige marktvergelijkingstools.

Beide partners helpen vervolgens om de resultaten van de benchmark te vertalen in geoptimaliseerde loonpakketten en om een aangepast beloningsbeleid op punt te stellen.

Marktconform loonbeleid motiveert en fideliseert ‘witte raven’

De unieke samenwerkingsovereenkomst tussen Hudson en Partena Professional biedt veel kansen voor beide partners. Meer dan ooit willen Belgische werkgevers een coherent en marktconform loonbeleid op punt stellen door zich te vergelijken met de concurrenten binnen hun sector of de markt. Zo kunnen ze zich als een aantrekkelijke en betrouwbare werkgever profileren en steeds meer interessante werknemersprofielen aantrekken en behouden.

“Ons sociaal secretariaat beschikt weliswaar over functietitels en loongegevens, maar die informatie volstaat niet om functie-inhouden en loonpakketten correct te bepalen en te vergelijken tussen marktsectoren,” stelt Bernard Hullaert, director bij Partena Professional. “Benchmarking is een afzonderlijke discipline die op wetenschappelijke wijze de jobinhoud inschaalt en de overeenstemmende verloning vergelijkt. Hudson heeft als, HR-consultant en provider van salarisstudies voor de generieke markt en specifieke sectoren, de expertise om correcte marktvergelijkingen te maken,” vult Bert De Greve, Associate Director bij Hudson aan.

Dankzij deze structurele samenwerking helpen Partena Professional en Hudson hun klanten aan kwalitatief goede en betrouwbare marktdata. Nadien kan Partena Professional helpen om verschillen te overbruggen met aangepaste en budgetvriendelijke loonpakketten. Hudson kan de klanten verder begeleiden door het uitwerken van een beloningsstrategie, het op punt stellen van beloningssystemen en het uitwerken van een functieclassificatie.

Loonlast blijft parten spelen

“Als een klant buiten de benchmark zit, kan Partena Professional helpen de kloof te dichten, bijvoorbeeld door een loonoptimalisatie door te voeren die de nettovergoedingen van medewerkers verhoogt zonder meerkost voor de werkgever”, aldus Bernard Hullaert. Zo biedt Partena Professional oplossingen om de resultaten van de benchmarking op budgetvriendelijke wijze om te zetten naar de praktijk. “Dat kan in een win-winsituatie resulteren: de bedoeling is om de bruto-nettoverhouding te verbeteren. De loonlast voor de werkgever kan verlaagd worden of het nettoloon van de werknemer kan verhoogd worden. Of een combinatie van beide. De werkgever kan zich zo ook beter wapenen voor de toekomst, talentvolle werknemers fideliseren en nieuwe kandidaten aantrekken.”

In de praktijk

Werkgevers van Partena Professional krijgen een bevoorrechte toegang tot de Hudson-benchmarking voor één of meer functies, voor specifieke functiefamilies of zelfs voor hun hele personeelsbestand. Bovendien kunnen ze ook zelf deelnemen aan de Hudson-survey voor de ‘Generieke Salarissurvey’. “Op die manier breidt Hudson de Belgische steekproef verder uit, wat de kwaliteit en representativiteit van de survey nog versterkt. Als tegenprestatie, krijgen deelnemende werkgevers een tariefkorting en ontvangen ze het rapport van het onderzoek”, voegt Bert De Greve toe.

Over Partena Professional

Partena Professional is een dienstverlener met een sterke focus op ondernemerschap en personeelsbeleid.

Wij ondersteunen en begeleiden starters, kmo’s en grote ondernemingen in hun administratieve processen en HR-politiek. Bij de oprichting van een bedrijf, het sociaal statuut van zelfstandigen, het loon- en personeelsbeheer van werknemers en hun kinderbijslag, medische controle bij absenteïsme, opleidingen, juridisch advies en HR-consultancy.

Sinds 2012 vormen HDP en Partena samen Partena Professional. 1.500 medewerkers bedienen er ruim 200.000 bedrijven en zelfstandigen, en realiseren een jaaromzet van 150 miljoen euro. Daarmee behoort Partena Professional tot de drie belangrijkste spelers op de Belgische markt.

Perscontact

Marc Ertveldt
T 02 549 31 65
G 0478 22 34 44
E-mail: mertveldt@partena.be

Over Hudson

Hudson Belgium is als HR-adviesverlener, marktleider in België met een reputatie van kwaliteitsvolle dienstverlening op het vlak van permanente rekrutering, interim management, rewarding, talent management en projectoplossingen.
Onze jaarlijkse salarisstudie omvat generieke marktinformatie en voorziet in gedetailleerde beloningsinformatie voor 193 functies op basis van meer dan 112.000 individuele observaties van bijna 600 deelnemende bedrijven. Daardoor beschikt Hudson over de grootste, meest representatieve en betrouwbare databank over beloningspraktijken in België.

Meer informatie op salarysurvey.hudson.com

Bert De Greve - Associate Director Organizational Talent Management
T +32 (0)9 242 53 83
M +32 (0)477 85 24 67
E bert.de.greve@hudson.com

Ook op het vlak van events zullen beide bedrijven hun expertise bundelen. “Hudson en Partena Professional geloven in hoogstaande dienstverlening en dat is wat ons verbindt”, besluit De Greve.

Persbericht

Auteur:

20/11/2014