De kinderbijslagfondsen van Partena Professional en Attentia bundelen hun krachten

Auteur: Marc Ertveldt
Datum:

De kinderbijslagfondsen van Partena Professional en Attentia hebben een akkoord gesloten om samen de regionalisering van de kinderbijslag tot een succes te maken.

Samen zijn de drie fondsen marktleider in de drie regio’s van het land. Jaarlijks zullen ze 1,5 miljard € aan kinderbijslag uitkeren om te bouwen aan de toekomst van 675.000 kinderen, dat is 1 kind op 4 in België.

De toekomst van gezinnen veilig stellen

Vanaf 2019 nemen de regio’s de organisatie van de kinderbijslag over van het federale niveau en zullen de gezinnen zelf kunnen kiezen bij welk kinderbijslagfonds ze zich aansluiten. De inzet is groot voor de gezinnen, die elke maand rekenen op deze essentiële bijdrage aan hun budget.

De alliantie tussen de kinderbijslagfondsen van Attentia, Parentia (voorheen Mensura Kinderbijslag) en Partena Professional verzekert een marktleiderspositie in de 3 regio’s in België en beperkt het aantal mogelijke private actoren in Vlaanderen tot 4 waar er maximum 4 private actoren zullen toegelaten worden.

De toenadering van de kinderbijslagfondsen biedt de mogelijkheid om synergieën en schaalvergroting te realiseren. Die zijn essentieel om te investeren in de toekomstige regionale systemen, waar de gezinnen hun fonds zullen kiezen.

De wereld van de kinderbijslag gaat grote wijzigingen tegemoet

De werkgever zal dus niet meer zelf bepalen welk kinderbijslagfonds aan zijn werknemers kinderbijslag betaalt. De gezinnen zullen zelf hun keuze bepalen.

Bijgevolg dienen de kinderbijslagfondsen te transformeren van een B2B (Business-to-Business) naar een B2C (Business-to-Consumer) businessmodel.

Deze wijzigingen hebben een belangrijke impact op de toekomstige werking van de kinderbijslagfondsen.

“Bij Attentia is het onze missie de werkgever te ondersteunen in zijn HR & Well-being beleid. We hebben vandaag geen focus op de ontwikkeling van een B2C-business en hebben dus beslist het kinderbijslagfonds van Attentia te laten samengaan met de kinderbijslagfondsen van Partena Professional en Parentia (voorheen Mensura Kinderbijslag).  Zo garanderen we een optimale continuïteit aan de gezinnen en de werknemers van Attentia Kinderbijslagfonds, ” stelt Freddy Bassens, directeur van Attentia Kinderbijslag.

Als belangrijke actoren, willen de kinderbijslagfondsen van Attentia, Parentia (voorheen Mensura Kinderbijslag)  en Partena Professional actief bijdragen aan een geïntegreerd gezinsbeleid in elke regio. “Samen staan we sterker voor de toekomst. Aan ambitie ontbreekt het ons alvast niet om het sociaal-financieel welzijn van onze gezinnen te bevorderen,”  voegt Martine Becquevort, COO van het Kinderbijslagfonds Parentia toe.