COVID Safe Ticket: update per regio

Auteur: Catherine Legardien (Legal Expert)
Datum:

Sinds 1 november moet nu ook in het Waals Gewest en het Vlaams Gewest een COVID Safe Ticket kunnen worden voorgelegd voor een aantal activiteiten, evenementen en sectoren.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moest dit al sinds 15 oktober.

Om welke sectoren gaat het? Voor wie is het COVID Safe Ticket verplicht? Hoe lang? Wie kan controle uitoefenen?  Het een antwoord op al deze vragen kan u terugvinden in de FAQ van de verschillende overheden:

Bronnen: ordonnantie van 14 oktober 2021 betreffende de uitbreiding van het COVID Safe Ticket in geval van noodzakelijkheid voortvloeiend uit een specifieke epidemiologische situatie, BS 14 oktober 2021; decreet van 21 oktober 2021 betreffende het gebruik van het COVID Safe Ticket en de mondmaskerplicht, BS 29 oktober 2021; decreet van 29 oktober 2021 betreffende het COVID Safe Ticket, BS 29 oktober 2021.

De website van Partena Professional is een kanaal om informatie in een begrijpelijke vorm ter beschikking te stellen aan aangesloten leden en niet-leden.

Partena Professional streeft er naar actuele informatie aan te bieden en deze informatie wordt met de grootste zorg samengesteld (onder andere in de vorm van Infoflashes).

Maar aangezien de sociale en fiscale wetgeving voortdurend in beweging is, kan Partena Professional geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden inzake de juistheid, het up-to-date zijn of de volledigheid van de informatie die via deze website werd geraadpleegd of uitgewisseld.

Verdere bepalingen kunnen worden nagelezen in onze algemene disclaimer die van toepassing is bij elke raadpleging van deze website. Door deze website te raadplegen, aanvaardt u uitdrukkelijk de bepalingen van deze disclaimer. Partena Professional kan de inhoud van deze disclaimer eenzijdig wijzigen.