Coronavirus: telewerkaangifte voor mei: laatste verduidelijking

Auteur: Catherine Mairy (Legal Expert)
Datum:

De RSZ heeft zopas op zijn website een bijwerking gepubliceerd van de FAQ over de telewerkaangifte.

Regel

De aangifte voor mei 2021 moet:

  • betrekking hebben op de situatie (= personen werkzaam bij de onderneming) op 3 mei 2021;

Verduidelijking van de RSZ

Een onderneming die de telewerkaangifte voor april 2021 op ernstige wijze deed, moet voor de maand mei 2021 geen nieuwe maandelijkse aangifte verrichten, tenzij er op 3 mei 2021 een wijziging is in het aantal personen werkzaam bij de onderneming en/of in het aantal personen met een niet-telewerkbare functie, tegenover de laatste gedane aangifte.

Bron: www.socialsecurity.be

De website van Partena Professional is een kanaal om informatie in een begrijpelijke vorm ter beschikking te stellen aan aangesloten leden en niet-leden.

Partena Professional streeft er naar actuele informatie aan te bieden en deze informatie wordt met de grootste zorg samengesteld (onder andere in de vorm van Infoflashes).

Maar aangezien de sociale en fiscale wetgeving voortdurend in beweging is, kan Partena Professional geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden inzake de juistheid, het up-to-date zijn of de volledigheid van de informatie die via deze website werd geraadpleegd of uitgewisseld.

Verdere bepalingen kunnen worden nagelezen in onze algemene disclaimer die van toepassing is bij elke raadpleging van deze website. Door deze website te raadplegen, aanvaardt u uitdrukkelijk de bepalingen van deze disclaimer. Partena Professional kan de inhoud van deze disclaimer eenzijdig wijzigen.