Coronavirus: kappers moeten stoppen met knippen

Auteur: Laurence Philippe (Legal Expert)
Datum:

Sinds 18 maart voorzien de overheidsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus in de sluiting van alle handelszaken, met uitzondering van de zogenaamde essentiële handelszaken. Onder die handelszaken vielen de voedingswinkels (inclusief de dierenvoedingswinkels), de apotheken, de krantenwinkels, de leveranciers van brandstoffen en de kappers. De kappers mochten slechts één klant per keer ontvangen in hun zaak en dit op afspraak. 

Gezien het beroep van kapper en de nabijheid die hiermee samenhangt, werd deze laatste uitzondering geschrapt. Vanaf 24 maart moeten alle kappers, net als andere niet essentiële handelszaken en winkels, volledig sluiten. U zult dus moeten wachten tot het einde van de maatregelen tegen het coronavirus om uw haar te laten knippen door een professional.

Bron: Ministerieel besluit van 24 maart 2020 houdende wijziging van het ministerieel besluit van 23 maart 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID - 19 te beperken, B.S. 24 maart 2020.

De website van Partena Professional is een kanaal om informatie in een begrijpelijke vorm ter beschikking te stellen aan aangesloten leden en niet-leden.

Partena Professional streeft er naar actuele informatie aan te bieden en deze informatie wordt met de grootste zorg samengesteld (onder andere in de vorm van Infoflashes).

Maar aangezien de sociale en fiscale wetgeving voortdurend in beweging is, kan Partena Professional geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden inzake de juistheid, het up-to- date zijn of de volledigheid van de informatie die via deze website werd geraadpleegd of uitgewisseld.

Verdere bepalingen kunnen worden nagelezen in onze algemene disclaimer die van toepassing is bij elke raadleging van deze website. Door deze website te raadplegen, aanvaardt u uitdrukkelijk de bepalingen van deze disclaimer. Partena Professional kan de inhoud van deze disclaimer eenzijdig wijzigen.