Coronavirus: grensarbeid België en Nederland - verlenging

Auteur: Peggy Criel (Legal Expert)
Datum:

Op 30 april 2020 hebben België en Nederland een overeenkomst gesloten over de situatie van de grensarbeiders in de context van de COVID-19 gezondheidscrisis. Deze overeenkomst gold tot 31 mei. De bevoegde autoriteiten van België en Nederland zijn overeengekomen om de toepassing ervan te verlengen tot en met 30 juni 2020.

Ter herinnering, in de overeenkomst van 30 april 2020 werden afspraken gemaakt over volgende onderwerpen:

  • thuiswerkdagen naar aanleiding van maatregelen genomen door de Nederlandse of Belgische regering om de COVID-19-pandemie te bestrijden;
  • thuisblijven zonder te werken met doorbetaling van salaris;
  • thuisblijven met recht op een Belgische tijdelijke werkloosheidsuitkering.

Meer info vindt u terug in onze infoflash van 14 mei 2020.

Wij helpen u verder

Hebt u vragen over de overeenkomst gesloten tussen België en Nederland, contacteer onze Legal Partners via innovation@partena.be of telefonisch op 02/549.30.20.

Bron: Overeenkomst tussen de bevoegde autoriteiten van Nederland en België ter verlenging van de overeenkomst met betrekking tot de situatie van de grensarbeiders in de context van de COVID-19-gezondheidscrisis van 30 april 2020, Staatscourant Nederland 27 mei 2020, nr. 28917.

De website van Partena Professional is een kanaal om informatie in een begrijpelijke vorm ter beschikking te stellen aan aangesloten leden en niet-leden.

Partena Professional streeft er naar actuele informatie aan te bieden en deze informatie wordt met de grootste zorg samengesteld (onder andere in de vorm van Infoflashes).

Maar aangezien de sociale en fiscale wetgeving voortdurend in beweging is, kan Partena Professional geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden inzake de juistheid, het up-to- date zijn of de volledigheid van de informatie die via deze website werd geraadpleegd of uitgewisseld.

Verdere bepalingen kunnen worden nagelezen in onze algemene disclaimer die van toepassing is bij elke raadleging van deze website. Door deze website te raadplegen, aanvaardt u uitdrukkelijk de bepalingen van deze disclaimer. Partena Professional kan de inhoud van deze disclaimer eenzijdig wijzigen.