Coronavirus: attestering woon-werkverplaatsing

Auteur: Laurence Philippe (Legal Expert)
Datum:

Sinds woensdag 18 maart leert België leven volgens de maatregelen tegen het coronavirus.

Behoudens uitzonderingen is telewerken voortaan verplicht. In bepaalde sectoren en situaties is het echter nog steeds toegestaan om naar het werk te gaan. Lees meer over de verschillende gevallen in onze vorige Infoflash.

 

Bovendien zijn de verplaatsingen maximaal beperkt en zijn alleen essentiële en noodzakelijke verplaatsingen toegestaan, d.w.z.:

  • verplaatsingen om naar het werk te gaan;
  • absoluut noodzakelijke verplaatsingen;
  • fysieke activiteiten in openlucht.

 

Als uw werknemers voor uw sector en activiteit nog steeds ter plaatse kunnen werken, dan hebben ze het recht om zich naar hun werkplek te begeven. In tegenstelling tot in Frankrijk hoeven werknemers niet in het bezit te zijn van een attest van hun werkgever. Als werkgever moet u uw werknemers dus geen document verstrekken om hun verplaatsing te motiveren.

 

Bron https://www.info-coronavirus.be/nl/faqs/

 

De website van Partena Professional is een kanaal om informatie in een begrijpelijke vorm ter beschikking te stellen aan aangesloten leden en niet-leden.

Partena Professional streeft er naar actuele informatie aan te bieden en deze informatie wordt met de grootste zorg samengesteld (onder andere in de vorm van Infoflashes).

Maar aangezien de sociale en fiscale wetgeving voortdurend in beweging is, kan Partena Professional geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden inzake de juistheid, het up-to-date zijn of de volledigheid van de informatie die via deze website werd geraadpleegd of uitgewisseld.

Verdere bepalingen kunnen worden nagelezen in onze algemene disclaimer die van toepassing is bij elke raadpleging van deze website. Door deze website te raadplegen, aanvaardt u uitdrukkelijk de bepalingen van deze disclaimer. Partena Professional kan de inhoud van deze disclaimer eenzijdig wijzigen.