Brexit: hulpmiddelen voor zelfstandigen en KMO’s

Datum:

De debatten over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, met of zonder akkoord, zijn nog steeds aan de gang. Denkt u impact te ondervinden van de Brexit? Dan raden wij u aan niet te wachten om u hier op voor te bereiden!

Hoe?

De federale regering heeft een nuttige tool online ontwikkeld, de Brexit Impact Scan. Met deze tool kunt u zich informeren over de gevolgen voor uw bedrijf op vlak van import, export, contracten, intellectuele eigendom, personeelsbeleid, enz….  Wij raden u aan om deze tool te gebruiken.

Nuttige websites

Onderstaande overheidswebsites bevatten tevens informatie over de impact van een eventuele Brexit:

Vergeet uw EORI-nummer niet!

Wanneer het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, heeft u een EORI-nummer nodig om handel met hen te drijven. Zonder dit nummer kunt u geen douaneaangiften opmaken en kan de douane uw goederen blokkeren.

De reden hiervoor is dat het Verenigd Koninkrijk na de Brexit een zogenaamd ‘derde land’ wordt. Hierdoor worden import en export opnieuw onderworpen aan douaneformaliteiten.

Neem contact op met uw ondernemingsloket indien u nog geen EORI-nummer heeft. Zij kunnen u helpen bij de aanvraag bij de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen.

De website van Partena Professional is een kanaal om informatie in een begrijpelijke vorm ter beschikking te stellen aan aangesloten leden en niet-leden.

Partena Professional streeft er naar actuele informatie aan te bieden en deze informatie wordt met de grootste zorg samengesteld (onder andere in de vorm van Infoflashes).

Maar aangezien de sociale en fiscale wetgeving voortdurend in beweging is, kan Partena Professional geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden inzake de juistheid, het up-to- date zijn of de volledigheid van de informatie die via deze website werd geraadpleegd of uitgewisseld.

Verdere bepalingen kunnen worden nagelezen in onze algemene disclaimer die van toepassing is bij elke raadleging van deze website. Door deze website te raadplegen, aanvaardt u uitdrukkelijk de bepalingen van deze disclaimer. Partena Professional kan de inhoud van deze disclaimer eenzijdig wijzigen.