Aanslagen in Brussel: verlenging tijdelijke werkloosheid wegens overmacht

Auteur: Catherine Legardien
Datum:

Minister van Werk Kris Peeters heeft op vrijdag 22 april aangekondigd dat werkgevers tot 30 juni 2016 een beroep kunnen doen op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht voor werknemers die hun werk nog niet normaal kunnen uitvoeren wegens de aanslagen in Brussel.

In de persmededeling van de minister staat echter dat werkgevers waarvan de onderneming gevestigd is buiten Brussel en Vlaams-Brabant, hun aanvragen voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht zullen moeten motiveren. Dat is niet het geval voor werkgevers waarvan de onderneming in Brussel of Vlaams-Brabant gevestigd is.

Er wordt ook gepreciseerd dat werkgevers die geen overmacht kunnen inroepen, de mogelijkheid hebben om, onder bepaalde voorwaarden, hun werknemers economisch werkloos te stellen.

De instructies van de RVA werden geüpdatet en kunnen hier geraadpleegd worden.

Bronnen: http://www.rva.be; http://www.werk.belgie.be.

Auteur: Catherine Legardien

27/04/2016

De website van Partena Professional is een kanaal om informatie in een begrijpelijke vorm ter beschikking te stellen aan aangesloten leden en niet-leden.

Partena Professional streeft er naar actuele informatie aan te bieden en deze informatie wordt met de grootste zorg samengesteld (onder andere in de vorm van Infoflashes).

Maar aangezien de sociale en fiscale wetgeving voortdurend in beweging is, kan Partena Professional geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden inzake de juistheid, het up-to- date zijn of de volledigheid van de informatie die via deze website werd geraadpleegd of uitgewisseld.

Verdere bepalingen kunnen worden nagelezen in onze algemene disclaimer die van toepassing is bij elke raadleging van deze website. Door deze website te raadplegen, aanvaardt u uitdrukkelijk de bepalingen van deze disclaimer. Partena Professional kan de inhoud van deze disclaimer eenzijdig wijzigen.