Gewaarborgd inkomen voor de zelfstandige

Een gewaarborgd inkomen is het inkomen dat aan arbeidsongeschikte (door ziekte of een ongeval) werknemers wordt toegekend. Wanneer u als zaakvoerder of zelfstandige door een ongeval of ziekte arbeidsongeschikt bent, heeft u helaas geen recht op dat gewaarborgd inkomen. 

Bij arbeidsongeschiktheid valt een zelfstandige of zaakvoerder terug op een minimale sociale uitkering (vaak tussen € 36 en € 60 per dag) of moet u in uw spaarpot duiken. Wilt u dus uzelf en uw gezin zo goed mogelijk beschermen, dan moet u aanvullende maatregelen nemen. Onze verzekering gewaarborgd inkomen kan u daarbij helpen.

De verzekering gewaarborgd inkomen

Denkt u misschien “mij overkomt het niet”? Eind juni 2020 werden volgens het RIZIV al 470.000 personen in België arbeidsongeschikt bevonden voor een periode van meer dan een jaar. En dan wordt er nog niet gesproken over zij die voor een kortere periode arbeidsongeschikt zijn. Daarbij kan iedereen ziek worden of een ongeval meemaken. De kans dat het u overkomt, is dus reëel.

Om op onvoorziene tegenslagen te kunnen reageren, kunt u bovenop uw sociale zekerheid extra verzekeringen afsluiten. Die beschermen uzelf en uw gezin, maar verhogen ook tijdelijk uw beroepskosten, wat financieel gezien interessant kan zijn.

Wanneer u kiest voor de verzekering gewaarborgd inkomen van Partena Professional, betaalt u een premie die 100% aftrekbaar is. Verder kunt u bij ziekte of een ongeval dat u arbeidsongeschikt maakt rekenen op een inkomen waarmee u normaal kunt leven - zonder zorgen

Wie kan een verzekering gewaarborgd inkomen afsluiten?

Het is niet zo dat elke persoon die werkt en ontevreden is over de sociale zekerheid ook de verzekering kan afsluiten. U moet namelijk gedomicilieerd zijn in België en jonger zijn dan 55, de pensioenleeftijd. Elke werknemer, ambtenaar of zelfstandige die aan die voorwaarden voldoet, kan de verzekering gewaarborgd inkomen afsluiten. 

Wat houdt de verzekering gewaarborgd inkomen in?

Wanneer u een verzekering gewaarborgd inkomen afsluit, wordt u gedekt zolang uw contract loopt. De verzekering vertrekt van een basis die neerkomt op een uitgebreide waarborg invaliditeit. Op die fundering kunt u verder bouwen met opties die u zelf belangrijk vindt tot uw verzekering naar uw mening staat als een huis.

U kunt altijd rekenen op een dekking die u het hele jaar door beschermt, of u nu problemen heeft met uw fysieke of mentale gezondheid of een ongeval heeft gehad.Ook wanneer u aan de betere hand bent, kunt u nog genieten van een gedeeltelijke dekking. Pas als u weer minder dan 25% arbeidsongeschikt bent, stopt de bijdrage die uw verzekering voorziet. 

Wanneer u de basisverzekering wilt uitbreiden, kunt u dat doen op basis van wat u nodig hebt. Heeft u risicovolle hobby’s die u soms in gevaar kunnen brengen? Hoe ziet uw netto inkomen eruit? Wanneer wilt u de verzekering laten ingaan? Er zijn genoeg keuzes die u zelf kunt maken om de verzekering volledig af te stemmen op uw situatie. 

 

Wilt u meer weten over deze verzekering? Neem dan contact op met onze experts. Zij tonen u graag de mogelijkheden.

Partena Professional en P&V

Partena Professional werkt samen met P&V om ondernemers optimaal te ondersteunen, want we geloven beiden dat zij een belangrijke motor van onze economie zijn. Zo kunnen we samen ook uw inkomen garanderen wanneer u ziek wordt of een ongeval heeft gehad. 

Dankzij deze samenwerking kunt u als zelfstandige of bedrijfsleider bij Partena Professional ook op de verzekeringsexpertise van P&V-agenten rekenen. Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing voor uw situatie.

 

Gerelateerde artikels