Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ten gevolge van de aanslagen: gelijkstelling voor de jaarlijkse vakantie

Auteur: Catherine Legardien
Leestijd: 1min
Publicatiedatum: 04/04/2017 - 14:00
Laatste update: 10/05/2019 - 09:22

Een koninklijk besluit van 9 maart 2017 stelt de dagen tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ten gevolge van de terroristische aanslagen van 22 maart 2016 gelijk met effectieve arbeid voor het recht op jaarlijkse vakantie.

De dagen arbeidsonderbreking die het gevolg zijn van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ingevolge de terroristische aanslagen van 22 maart 2016 worden meer bepaald gelijkgesteld met effectieve arbeidsdagen voor de berekening van het vakantiegeld en de vakantieduur.

Deze maatregel geldt voor de werknemers die een erkenning van de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ten gevolge van de terroristische aanslagen van 22 maart 2016 genoten hebben.

Deze gelijkstelling is voorzien voor de periode van 22 maart 2016 tot 31 december 2016.

Bronnen: koninklijk besluit dat de dagen arbeidsonderbreking die het gevolg zijn van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht ingevolge de terroristische aanslagen van 22 maart 2016 wil gelijkstellen voor de berekening van het vakantiegeld voor werknemers, B.S. 24 maart 2017; advies nr.1993 van de Nationale Arbeidsraad (www.cnt-nar.be); Infoflash van 17 oktober 2016.

Auteur: Catherine Legardien

04/04/2017

De website van Partena Professional is een kanaal om informatie in een begrijpelijke vorm ter beschikking te stellen aan aangesloten leden en niet-leden. Partena Professional streeft er naar actuele informatie aan te bieden en deze informatie wordt met de grootste zorg samengesteld (onder andere in de vorm van Infoflashes). Maar aangezien de sociale en fiscale wetgeving voortdurend in beweging is, kan Partena Professional geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden inzake de juistheid, het up-to-date zijn of de volledigheid van de informatie die via deze website werd geraadpleegd of uitgewisseld. Verdere bepalingen kunnen worden nagelezen in onze algemene disclaimer die van toepassing is bij elke raadpleging van deze website. Door deze website te raadplegen, aanvaardt u uitdrukkelijk de bepalingen van deze disclaimer. Partena Professional kan de inhoud van deze disclaimer eenzijdig wijzigen.