Invoeren of wijzigen van een aanvullend pensioenstelsel vanaf 1 januari 2015

Auteur: Anne Beckers
Leestijd: 1min
Publicatiedatum: 03/12/2014 - 13:00
Laatste update: 10/05/2019 - 09:22

Op 1 januari 2015 wordt er een nieuwe stap voorwaarts gezet in het kader van de harmonisering van het statuut arbeider-bediende. Het zal vanaf dan verboden zijn om in een bestaande pensioentoezegging een verschil in behandeling in te voeren tussen arbeiders en bedienden of om een nieuwe toezegging te voorzien met een verschil in behandeling tussen arbeiders en bedienden.

Op dit verbod kunnen bepaalde uitzonderingen optreden. Bovendien zullen de verschillen in behandeling die ingevoerd zijn vóór 1 januari 2015 onder bepaalde voorwaarden behouden blijven tot uiterlijk 31 december 2024.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijs ik naar onze Infoflash van 28.04.2014.

Indien u een aanvullende pensioentoezegging in uw onderneming wilt invoeren, aarzel dan niet om onze partner Viaxis te contacteren per e-mail (NL:ebnl@viaxis.be / FR: ebfr@viaxis.be) of per telefoon (NL : 02/629.78.08 / FR: 04/232.80.51).

Bron: Wet van 5 mei 2014 tot wijziging van het rustpensioen en het overlevingspensioen en tot invoering van de overgangsuitkering in de pensioenregeling voor werknemers en houdende geleidelijke opheffing van de verschillen in behandeling die berusten op het onderscheid tussen arbeiders en bedienden inzake aanvullende pensioenen (B.S. 09.05.2014).

Auteur: Anne Beckers

03/12/2014

De website van Partena Professional is een kanaal om informatie in een begrijpelijke vorm ter beschikking te stellen aan aangesloten leden en niet-leden. Partena Professional streeft er naar actuele informatie aan te bieden en deze informatie wordt met de grootste zorg samengesteld (onder andere in de vorm van Infoflashes). Maar aangezien de sociale en fiscale wetgeving voortdurend in beweging is, kan Partena Professional geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden inzake de juistheid, het up-to-date zijn of de volledigheid van de informatie die via deze website werd geraadpleegd of uitgewisseld. Verdere bepalingen kunnen worden nagelezen in onze algemene disclaimer die van toepassing is bij elke raadpleging van deze website. Door deze website te raadplegen, aanvaardt u uitdrukkelijk de bepalingen van deze disclaimer. Partena Professional kan de inhoud van deze disclaimer eenzijdig wijzigen.