De meerwaarde van Talent Management

Beheer het talent in uw organisatie

Met SAP SuccessFactors heeft u een krachtig wapen in handen om uw HR-beleid optimaal uit te bouwen.

Meer over SAP SuccessFactors

Talent aantrekken en behouden is een van de kerntaken van HR. Maar hoe bepaalt u welke vaardigheden en kennis uw organisatie nodig heeft om de uitdagingen van morgen aan te pakken? Met de modules van SAP SuccessFactors rond talent management zorgt u ervoor dat elke medewerker zijn talenten optimaal kan ontwikkelen.
 

Een strategische aanpak van uw talent

Om zo goed mogelijk aan talent management te doen, legt u best op voorhand een beleid vast dat in lijn ligt met uw algemene business strategie. In overleg met het management vertaalt HR de bedrijfsdoelstellingen naar concrete competenties en vaardigheden. Pas dan kan de zoektocht naar geschikte profielen starten, waarbij HR een voortdurende afweging moet maken of de gezochte match binnen de bedrijfsdoelstellingen past. Dat klinkt heel aannemelijk, maar in de praktijk gebeurt het nog veel te weinig.

Voordelen van Talent Management

De juiste werknemers op de juiste plek

Met talent mapping creëert u een duidelijk overzicht van de talenten binnen uw onderneming en in welke bedrijfstakken ze zich juist bevinden. Hierdoor kunt u de talenten binnen uw bedrijf op de juiste plek inschakelen. Dit is zowel voor de werknemer als de werkgever van belang. Een werknemer in de juiste functie is namelijk gelukkiger en zorgt voor een hogere productiviteit.

Houd vast aan toptalenten

Talentvolle werknemers staan aan de basis van een goede marktpositie en de groei van uw bedrijf. Wanneer uw toptalent vertrekt, komt ook uw marktpositie in het gedrang. Dankzij een goed talent management, wordt de individuele groei van elke medewerker minutieus opgevolgd en worden ook uw toptalenten blijvend gestimuleerd.

Grotere garantie op de juiste match

Met een goede recruitment en training van nieuwe werkkrachten kan u een groot verloop binnen uw bedrijf vermijden. Talent aan de top begint bij het aanwerven van de juiste mensen.

Beter inzicht in de noden van uw werknemers

Door regelmatige assessments van uw medewerkers krijgt het management een beter inzicht in de wensen en noden van haar werknemers. Hierdoor wordt het makkelijker te bepalen wat de grote motivators zijn van uw medewerkers, en wordt het duidelijk in welke opleidingen er moeten worden geïnvesteerd om een blijvende groei te stimuleren.

Meer info?

Bekijk samen met onze experts hoe SAP SuccessFactors een positieve invloed kan hebben op uw bedrijf en de prestaties van uw medewerkers. Dankzij de modulaire opbouw van de HR-software, kiest u zelf de elementen die een meerwaarde kunnen betekenen voor uw bedrijf.

Gerelateerde artikels