HR-analytics: meer inzicht in uw personeelsbeleid

Ontdek de mogelijkheden van HR-analytics software

Met SAP SuccessFactors heeft u een krachtig wapen in handen om uw HR-beleid optimaal uit te bouwen.

SAP SuccessFactors

HR-teams voeren een beleid op basis van statistische gegevens van individuele medewerkers, maar ook van teams of van het volledige werknemersbestand. HR-analytics is een methodologie om een beter inzicht te creëren in uw HR-processen, die gestoeld is op data. Geïntegreerde HR-software zoals SAP SuccessFactors, verzamelt die ruwe data én giet ze in inzichtelijke dashboards, grafieken en rapporten.

Voordelen van HR-analytics 

Verband tussen menselijk kapitaal en bedrijfscijfers

De mogelijkheid om duidelijke verbanden te leggen tussen uw menselijk kapitaal en bedrijfsdata is meteen de grootste troef van HR-analytics. HR-medewerkers en managers kunnen aan de hand hiervan gefundeerde beleidsbeslissingen nemen. Zo kan het verband tussen bedrijfsdata en onder andere klanttevredenheid, kwaliteitscijfers en financiële data onder de loep worden genomen.  

Betere beleidsbeslissingen

HR is geëvolueerd naar een discipline om beter onderbouwde beleidsbeslissingen te nemen. Zo kunnen aan de hand van reeds gegenereerde HR-data voorspellingen worden gedaan. Deze voorspellingen kunnen leiden tot een betere besteding en verdeling van het opleidingsbudget of het gericht verbeteren van uw klanttevredenheid.

Vroegtijdig problemen detecteren

Dankzij overzichtelijke data van uw personeel kunt u tijdig ingrijpen wanneer een werknemer niet goed in zijn vel zit of op een burn-out dreigt af te stevenen. Dat kan bijvoorbeeld door een stijging in het aantal ziektedagen op te sporen.

Meer info?

Contacteer ons

SAP SuccessFactors: ervaar de impact van HR-analytics 

Wilt u de voordelen van big data in HR zelf ontdekken? Probeer SAP SuccessFactors met geïntegreerde HR-analyticsmodule en voer een HR-beleid op basis van feiten en cijfers. Onze SAP SuccessFactors-experts geven u advies op maat van uw onderneming en zorgen voor een feilloze implementatie, alsook de setup van de tool.

Gerelateerde artikels