

Performance Management: wat als telewerken een hefboom van motivatie wordt?
De coronacrisis heeft de manier waarop we werken volledig veranderd, dat is een feit.
Werknemers hebben de voorbije weken massaal thuisgewerkt. Nu ze van die autonomie geproefd hebben, is het moeilijk om grote stappen terug te zetten. Dat plaatst werkgevers voor uitdagingen. Zoals: hoe meet u de prestaties van thuiswerkers zonder hun vertrouwen te verliezen?
De coronacrisis heeft de manier waarop we werken volledig veranderd, dat is een feit.
De coronacrisis heeft onze manier van werken volledig veranderd, dat is een feit. Autonomie en flexibiliteit zijn sinds midden maart basisbegrippen geworden.
Het kortstondige absenteïsme piekt bij bedrijven. Bijna 2,5 procent van alle werkuren ging in 2021 verloren aan kort ziekteverzuim. ‘Dat is inderdaad het hoogste percentage van de voorbije vijf jaar.
Een gebrek aan waardering van de leidinggevende kan het werkplezier van een werknemer sterk beïnvloeden. Hoe kunnen kmo's werken aan hun waarderingsmanagement zonder in een van de vele valkuilen te trappen?
Elk bedrijf gaat anders om met telewerk. Hoe kunnen ze die troef uitspelen bij het rekruteren van nieuwe medewerkers? Het antwoord van Amélie Alleman, oprichter en CEO van het videorecruitmentbedrijf Betuned.
In turbulente tijden moet een leider houvast en perspectief bieden om de medewerkers gemotiveerd te houden.
Hoe heeft telewerk onze motivatie veranderd? En hoe moeten ondernemingen omgaan met de nieuwe verwachtingen van werknemers?
Iedereen kan wel eens een dagje afwezig zijn op het werk, maar het wordt een probleem als er sprake is van absenteïsme. François Pichault, hoogleraar Human Resources Management bij HEC Liège en directeur bij LENTIC, vertelt over de redenen van absenteïsme en de mogelijke oplossingen.
Bedrijven die te weinig aandacht besteden aan de betrokkenheid van hun mensen, en die te weinig inspireren en stimuleren, riskeren de wedloop om talent te verliezen.