

HR-informatie, solidair en creatief
<p>Ontdek HR tips en tricks, solidariteitsacties maar ook creatieve en inspirerende ideeën!</p>
Creativiteit om de verveling te overwinnen, om uw moraal te boosten, om efficiënt te zijn of gewoon om fit te blijven. In deze periode passen mensen zich aan en zijn ze op zoek naar creativiteit.
In dit dossier delen wij blogs, artikels, interviews of internetlinks. Laat de creativiteit groeien om ons sombere dagelijkse leven op te vrolijken.
<p>Ontdek HR tips en tricks, solidariteitsacties maar ook creatieve en inspirerende ideeën!</p>
De digitalisering van veilinghuis Rops zou, in deze traditiegetrouwe sector, een geleidelijk proces worden, dacht Paul de Sauvage, CEO van de groep Actibel. Maar de corona-uitbraak in 2020 en de opgelegde beperkingen gaven hem een boost.
Aan huis geleverde pizza en sushi hebben er een concurrent bijgekregen. Gerenommeerde restaurants, Michelinster incluis, betreden de markt van de takeaway-maaltijd. Een kwestie van overleven in coronatijden of een nieuw duurzaam bedrijfsmodel?
Dankzij de technologie van vandaag kunnen we werken waar en wanneer we willen. Maar creëert dat ook geen context waarin het werk nooit echt volledig weg is? En wat doet dat met werknemers?
Uw teams efficiënt laten functioneren terwijl uw medewerkers noodgedwongen van thuis uit werken? Daarbij kunt u rekenen op Awaere, een innovatieve werkomgeving ontwikkeld door AE in samenwerking met Partena Professional.
Er is niets zo moeilijk als het voorspellen van de toekomst dus we weten niet wat die zal brengen. We kunnen er ons alleen maar zeer goed op trachten voor te bereiden en ons aan te passen. Maar veeleer dan ons schrap te zetten voor de verandering en te reageren eenmaal we ermee geconfronteerd worden, kunnen we een mindset creëren waarin flexibiliteit en agility het nieuwe normaal worden.
Stel, puur hypothetisch, dat het virus een blijvend verhaal is en we vanaf nu altijd van thuis moeten werken. Is dat wel leef- en werkbaar? Wat kunnen we uit deze lockdown-oefening leren?
Negentig procent van de Belgische werknemers en leidinggevenden wil na het terugschroeven van de coronamaatregelen één tot drie dagen per week blijven telewerken. Dat blijkt uit een enquête van advieskantoor BDO. ‘Dat verbaast mij niks’, zegt Rik Vera, trendwatcher en partner bij nexxworks: een bedrijf dat (inter)nationale ondernemingen inspireert rond technologische uitdagingen.
Een groot deel van de beroepsbevolking werkt nu al enkele weken verplicht thuis. Twee experts vertellen hoe medewerkers tijdens deze ongewone tijden de connectie behouden met hun collega’s en organisatie.
Hoe kunnen we deze corona-crisis zo klein mogelijk houden? Gebruik de lockdown voor reflectie, verbinding en innovatie
Start-ups bekampen de coronacrisis met hun wendbaarheid. Maar die strijd toont ook hoe kwetsbaar hun financiële reserves soms zijn. Explosieve groeiverhalen krijgen hierdoor een dreun. Twee start-ups vertellen hoe zij deze crisis aanpakken.